Reklama

Reklama

Recenze (3)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ultra brutální Yin Zhong sice jen tak něco nepřekoná, ale i tohle je slušný příspěvek do grupy HK hororů o krutých následcích černé magie. Středobodem příběhu je tentokrát manžel, co se mstí za smrt své nevěrné ženušky. A když mu, asi v polovině filmu, začne pomáhat jeden šaman, strhne se série klasických prasárniček. Těšte se tak na pojídání mozečku, blití červů a hlavně krvavé finále, v němž ženě exploduje hrudník, aby z něho vylezla chapadlovitá příšerka a ta to tam solidně rozjela: navíc za doprovodu hudby z Vetřelce - jak už tu Pepa správně podotknul. Masky jsou poplatné své době (docela solidní), čarování zase působí komicky. No a pokud se ptáte na zvířátka, tak erotiky a sexu je tu taky celkem dost. Za mě teda silná trojka. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Další zaklínací horor HK produkce. V tomhle případě je ústřední motiv filmu trochu jiný, nejedná se zde o prostou posedlost (jako v případech Yin Zhong nebo Gong Gui Zai) nýbrž o pomstu. Hlavní zlo je skryto v člověku. Co do kadence hnusů (samozřejmostí je zvracení červů, ultra gore finále atd.) film nedosahuje takových levelů jako zejména Yin Zhong, ale jedná se stále o slušný nadprůměr. Škoda trochu nedotaženějších masek. A taky škoda zaklínacích formulí, ty zde působí (na rozdíl zejména oproti Gong Gui Zai) trochu nechtěně komicky. Stejně jako v Gong Gui Zai je zde ve finální scéně slyšet úryvek ze soudtracku k Alien - co má tady tohle znamenat, to se všichni v HK v osmdesátejch předháněli v kolika filmech ten soundtrack vykradou? :-) 6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hongkongský snímek „Zhong gui“ je určen pro fajnšmekry, kteří mají v hororu rádi brutalitu. A ta je tu prostě povedená. I když jsou některé triky trochu zastaralé, nic to nemění na tom, že to je vizuálně velmi strhující a velmi hnusná podívaná. A tohle se hororu „Zhong gui“ prostě musí nechat. I když není scenáristicky vyloženě silný, natočený je tak, aby vám to rozhodně něco dalo. ()

Reklama

Reklama