Reklama

Reklama

Pýcha a předsudek

  • USA Pride and Prejudice
Trailer

Obsahy(1)

Elizabeth Bennetová je inteligentní, zodpovědná a pilná studentka, která by se chtěla stát spisovatelkou. Společně se čtyřmi dalšími spolužačkami, Lydií, Kitty, Mary a Jane touží po tom pravém, i když na vdavky před dokončením studia vůbec nepomýšlí. Když se však setká se šarmantním playboyem Wickhamem a citlivým obchodníkem Darcym, její poklidný svět se rozbije na kusy. Dokáže nahlédnout pod líbivý povrch a objevit skutečné úmysly těch dvou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Radush 

všechny recenze uživatele

Nevermore.. Typický důkaz toho, jak Američani dokážou zničit jeden z nejklasičtějších příběhů. Neříkám, že nápad převést příběh do současnosi je špatný, ale to provedení?!! Herecké výkony jsou naprosto otřesné a celý film je absolutně bez nápadu. Hodnocení * dávám jen kvůli představiteli Darcyho (nebude to tím, že je Brit?). Jane Austen se musí obracet v hrobě.. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, keď som na tento filmíček narazila na informačnej sieti myslela som si, že bol natočený neskôr ako geniálne prevedenie Pýchy a Predsudku (2005). Preto som si myslela, že toho veľa okopírovali. Po zistení, že tento film bol natočený o dva roky skôr som svoje hodnotenie (pôvodne 25%) zmenila. Teda príjemne som strávila niečo cez jedna a pol hodiny. Aj keď voči herečke čo hrá Elizabeth mám isté pripomienky, je to tak na 40%,,,,,Chýbal malý krok k priemeru.... ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Pýcha a předsudek ve dvacátém století...no nebyla to taková katastrofa, jakou jsem čekala. Odkazů na Jane Austenovou bylo hodně, někdy i zajímavě použity, někdy geniální autorku jen vykrádají. Nejvíc mi vadily stereotypy - krásný holky s brýlemi a lidi mají věřit, že jsou ošklivky. Stačí sundat brýle a jsou krásné a všichni to vidí - wtf? ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Dějová linie samozřejmě ničím nepřekvapí, pokud jste alespoň teoretickými znalci originálního díla. Přesto jsem byla v mnoha ohledech příjemně překvapená. Dle mého názoru to mělo nenucený odpich a především spád, což se cení. Zvlášť když vezmeme v potaz, že se do "babrání" tohoto mistrovského díla pustili Američané. Některé pasáže sice byly poněkud trapné, ale abych se přiznala, proč jsem nakonec dala čtyři hvězdičky a ne tři - Elizabeth jsem v Kam nějak nemohla najít, ale co mě naprosto uzemnilo, byla nadčasovost postavy Darcyho (mé asi vůbec nejoblíbenější literární postavy), kterého Seale převedl do jednadvacátého století naprosto bravurně a já na to zůstala koukat s pootevřenou pusou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jane Austenová se do současnosti skvěle hodí, ale ne v takhle prachbídném podání. Začátek ještě ušel, variace na Pýchu a předsudek u současných single byly sem tam i podařené. Pak to šlo ale do totálního průšvihu, kdy už se nevědělo co a jak hrát a stále zřetelněji bylo vidět, že je to béčkový film hraný céčkovými herci nevalných, ba přímo mizivých kvalit. ()

Reklama

Reklama