Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý dokument, z kterého místama šel mráz po zádech. Po shlídnutí už fakt nikdy nepůjdu do McDonalda a nebudu tam jíst. Mám s ním taky jen špatné zkušenosti, ale ne zase tak hrozný jako bylo popsané v dokumentu. Možná to bude tím, že jsem to vždycky po pár dnech vzdala, když mi bylo taky špatně. Obdivuju hlavního hrdinu Morgana, který to vydržel celých 30 dní. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že autor tohoto snímku je fakt magor. Jako myšlenka je zajímavá, ale praktikovat to na sobě nemusí dopadnout dvakrát valně. Tak jak mu doktoři na začátku řikali, že má nezvykle zdravé tělo si dokázal během pouhého jednoho měsíce pěkně zdevastovat. Občas jsem se mu i ironicky zasmál :) Jinak, i když se občas stravuju ve fast foodech ne zrovna v Mc Donald ale ono to je respektive jedno...film mi je neznechutil ale vysvětlil vlastně to co všichni víme. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Fíííha... Tak tohle je téměř gastronomickodokumentaristický horor... Nechodím do mekáče, kentakáče ani jiných fástfůdáčů, páč nejsem strávnické hovado ani vytrendovaný zoufalec, který by jinde v nějaké krmní instituci ani nevěděl, jak vzít příbor do ruky... Skutečný smysl tohohle americko >samožerského< dokumentu jsem ovšem zcela nepochopil. Z míry sebetrýznění Mr. M.S. se mi (přiznávám upřimně) už někdy v půlce filmu trošku zvednul kufr - a to fakt nemám nic proti tučným masům - třeba mladé kachničce nebo výpečcích z vepříka - a klidně ať sádlo teče po bradě a všichni mlaskají a krkají blahem... :-P . . . Leč mleté kravské či kýhoptačí sračky ve sladké housce - to ani moje otrlá nátura masožravého všežravce holt zcela nezvládla... Každopádně - ryze jako dokumentární film - je to přece jen přes všechnu tu sílu trošku slabá káva a nakonec - na duchem podobné >pamflety< M.Moora tenhle (maso-chistický ;-) dietář bohužel nemá... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento McFilm, a všetko to, čo zobrazuje, je na zaplakanie. Či z úbohosti alebo z humorného nadhľadu. Konečne sa roztrhlo vrece s dokumentmi, ktoré nastavujú americkej spoločnosti neprikrášľujúce zrkadlo. Neviem na čo je ten úbohý národ potom tak hrdý. Možno práve na to, že sú najtlstejší. Film ako dokument má všetko, čo som si pod podobným štipľavým námetom predstavoval. Hlavne poučné, odborné a prevýchovné zábery s množstvom fakov a odpudzujúcich zámerov. Tak čo, kedy zájdeme na Big Mac? :) 85%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hezký, veselý a svižný dokument, který přibližuje čechům to jak jsou američani vlastně hloupý a barbarský národ. Tak se tomu zasmějme. Jenže pak člověk vyleze na ulici a co před sebou nevidí? Mekáč plný tuzemské omladiny a stejně špatné vědomosti dané problematice u většiny spoluobčanů! Super Size Me je hezky odsýpající příběh o tom jaké může mít následky nonstop stravování ve fast foodech pro jednoho konkrétního člověka. Jenomže aby tento dokument měl opravdu pořádnou vypovídající hodnotu, musel by být míň extrémní a také víc do hloubky. To pravé ořechové v podobě myšlenkových pochobů hlavounů onoho nejrozšířenějšího řetezce rychlého občerstvení zůstává divákům skryto. Stejně jako komplexní náhled do způsoby zpracování a původu onoho jídla. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Dokument měl premiéru v Sundance v lednu 2004. Po necelých dvou měsících oznámil McDonalds, že stahuje z prodeje velikost menu "super size". Pochopitelně řetězec tvrdil, že to nemá s filmem nic společného. (don corleone)
  • Součástí dokumentu je rozhovor s Donem Gorskym, který od roku 1972 do doby natáčení zkonzumoval více než 19 tisíc hamburgerů Big Mac. Tento muž byl v roce 2008 zapsán do "Guinnessovy knihy rekordů" za 23 tisíc zkonzumovaných hamburgerů Big Mac. (Anetik)
  • Film byl nejúspějším dokumentem v historii, když ho uvedli v Austrálii. Za první dva týdny vydělal 800 tisíc US dolarů. (don corleone)

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama