Reklama

Reklama

20:30:40

  • Hongkong 20:30:40 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Poněkud tajemná šifra v názvu filmu příliš nenaznačuje, že by se mohlo jednat o romantickou komedii, v roce 2004 dokonce nominovanou na berlínského Zlatého lva. Číslice představují rozdílný věk tří různých žen, zpěvačky, květinářky a letušky, které se snaží uspět a přežít v moderním a uspěchaném Hongkongu. Příslušnost k něžnému pohlaví jim ale jejich cestu vůbec neulehčuj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodou jsem na HBO narazil na film s nicneříkajícím názvem 20:30:40. Když jsem zjistil, že je to film ze šikmooký produkce, chtěl jsem to vypnout, protože asijský filmy mě moc neberou. Nakonec jsem to teda dokoukal, ale vůbec jsem nepochopil, co tim chtěl básník říci. Jak se píše v textu distributora, film je o třech šikmoočkách ve věku 20, 30 a 40 let a každá z nich tam má nějakej svůj vlastní příbeh. Ta 20-letá pořád pobíhá s nějakou druhou pipkou po městě a celou dobu se smějou a nebo vřískaj (mimochodem film se odehrává v Tchaj-peji a nikoliv v Hongkongu, jak se píše v textu distributora). 30-letá řeší hlavně problémy s chlapama a 40-letá vlastně taky + k tomu ještě stárnutí a nějaký problémy s dcerou. Příběhy jsou spolu propojený naprosto okrajově (např. postavy z různejch příběhů seděj v restauraci u vedlejšího stolu nebo se někde minou na ulici apod.), ale film mezi nima pořád přeskakuje, takže jsem se v tom hlavně na začátku dost ztrácel. Celou dobu jsem čekal, že se třeba na konci všechny příběhy nějak spojej, ale ne. Prostě jsou to takový tři krátký filmy v jednom. Zachránit to snad mohlo, kdyby se se ty mladší hrdinky svlíkly. Bohužel se nejvíc svlíkala ta nejstarší. Asijská kinematografie mě prostě poněkud míjí. Z Asie fakt jedině porno. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vcelku hvězdně nabité obsazení, zajímavý námět a myšlenka zpracovat téma jak se žena cítí v určitém věku. Každá herečka ze tří hrdinek, přinesla svému charakteru autobiografické prvky, kdy režisérka Sylvia Chang po představitelkách chtěla, aby jimi hrané postavy byly inspirovány jejich skutečnými zážitky, takže se vlastně částečně podílely na scénaři, zejména Angelica Lee. I technické zpracování tří příběhů se snaží být odlišné. Mnoho humoru nečekejte, jsou zde komické momenty, ale jen lehce, spíše z toho vane melancholie a občas určitý druh smutku ne-li přímo rezignace a odevzdanosti vůči osudu. Už druhý film po Betelnut Beauty, kdy si říkám, magický neorealismus se potkal s rukopisem WKW. Film je docela roztříštěný, mozaika příběhů se neustále přelévá mezi hlavními hrdinkami, přesto jsem z toho měl dobrý dojem, hlavně napodruhé. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama