Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přelomu 70. a 80. let vzniklo v americké kinematografii několik filmů, zabývajících se problémem Mexičanů, přicházejících ilegálně do Spojených států za prací, mj. Ilegální přistěhovalec (1977), Hraniční čára (1980). Ve filmu debutujícího režiséra W. Tannena Okamžik záblesku je však tato tematika zpracována jen na okraji, jako ilustrace každodenní práce členů texasské hraniční stráže. Hlavním motivem je tu spekulace s možným vysvětlením dodnes plně neobjasněné vraždy prezidenta Kennedyho. Jistě chvályhodné ambice tvůrců natočit angažovaný film bohužel nedošly naplnění ani ve scénáři, ani v realizaci. Okamžik záblesku můžeme považovat za nevýraznou ukázku současné americké komerční tvorby, v níž chvílemi zaujmou herecké výkony Krise Kristoffersona, Treata Williamse a především Ripa Torna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých amerických filmov, čo som videl v kine. Vidieť po rokoch nebolo vôbec zlé - byť pohraničným šerifom jazdiacim na džípe má stále svoje grády. Thriller je to v pohode, so zaujímavým castingom a príjemnou hudbou. Ešte stále si pamätám ako nás deti bralo predstavovať si brázdiť púšť s kvérom a slnečnými okuliarmi. Pre socíkovskú mládež v dedinskom kine toto bolo najviac po piči. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud mi paměť slouží, šlo v tomhle výborném thrilleru o zápletku, která snad i nějak souvisela s vraždou JFK. Celé to bylo postaveno hlavně na propracovaném námětu a scénáři, a myslím si, že se tvůrcům jejich záměr podařilo realizovat nadmíru dobře. Několik známých tváří v hlavních rolích svými výkony nijak zvlášť nezaujme, ale na druhou stranu ani nezklame. ()

Reklama

infected 

všechny recenze uživatele

Film vidím s odstupem asi 20 let a nic neztratil na svém tajemném kouzle.Jeden příslušník pohraniční policie najde náhodou auto s kostrou a balíkem peněz jejichž původ smrdí levotou na sto honů.Tím že si je schová roztočí kolotoč klasické zápletky kdy přesvědčiví záporáci jdou přes mrtvoly aby peníze získali a svědky navždy umlčeli.Obsazení je slušné stejně jako kinodabing tehdejší doby(např.Hrušínský,Houska ad.) Jo a hraje tam i ten děda co děsil Kevina v Sám doma. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Tenhle konspirační thriller mám rád už od mala, co jsem ho viděl v kině. Tehdy se na něj hojně chodilo, ale dnes už se na něj neprávem zapomnělo! Hraničář, charismatický Kris Kristofferson objeví a následně vykope džíp, v něm najde kostru, balík peněz a pušku. S partákem ( nedávno zesnulý Treat Williams ) se dá do pátrání, kdo to mohl být a objevuje nečekané spojení s údajným atentátem na prezidenta Kennedyho v Dallasu. Dabing ze staré školy je opět prvotřídní, panové Soukup, Trávníček nebo Hrušinský dokonale sedí. Fascinující je hudba od skupiny Tangerine Dream, moc se tam hodí, stejně jako ve Mzdě strachu. Atentát na prezidenta Kennedyho, je dodnes obeztřen řadou rozporů a záhad. Některé důkazy jasně nasvědčují tomu, že svědkové atentátu jsou systematicky zastrašováni. Někteří z nich zemřeli za záhadných okolností. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ten přívěšek s JFK mohl být zajímavý pro Američany, nám to už moc neřekne. Velice dobrý thriller z rozpáleného amerického jihu. Taky bych byl rád takovým pohraničníkem, zvlášť když bych mohl jezdit do sousedního města na kafe za šerifem, hovořícím hlasem Rudolfa Hrušínského staršího. Platí ale, že příliš silná konspirace = naivní nuda pro diváka. ()

Galerie (21)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama