Reklama

Reklama

Legendární zbraně Kung Fu

  • Česko Legendární zbraně Číny (více)

VOD (1)

Lei Kung, vůdce Klanu bílého lotosu, jehož příslušníci jsou, jak tvrdí - imunní vůči střelbě, zakládá na příkaz vdovy po čínském císaři Boxerskou společnost Yi Ho. Když jej pak svědomí donutí upustit od dokončení tohoto úkolu a Lei Kung prchá do Kantonu jako dřevorubec, jsou jeho pronásledováním pověřeni příslušníci tří různých sekt - Lei Kungův bratr Lei Yung, Tieh Hou a Ti Tan. Když má dojít k útoku na dům Fang Shao-hingové, kde se Lei Kung skrývá, bratr ho navštíví, aby jej varoval. Lei Kung však ví, že ho bratr ušetřil jenom proto, aby Kung vyřídil ostatní zabijáky a Yung ho pak mohl zabít sám a vyžadovat odměnu jen pro sebe. S pomocí Tieh Houa, který se přidal na jeho stranu, zlikviduje Ti Tana a posléze svede divoký souboj s bratrem. Nakonec se však rozhodne jeho život ušetřit a raději uniká s Tieh Houem a Fang Shaohingovou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (15)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Několik bojovníků se nezávisle na sobě snaží najít a zabít Lei Kunga (Chia-Liang Liu) bývalého mistra osmnácti zbraní. První hodina snímku je příběhově hodně nepřehledná a zaujme pouze souboj, kdy je bojovník ovládán za pomoci voodoo panáčka. Zbytek filmu si vylepší reputaci, protože děj se stane přehledným a k vidění je velké množství choreograficky zvládnutých soubojů. Celkový dojem z filmu je pro mě velice rozporuplný a magie ve spojení s kung-fu mi v tomto snímku moc nesedla. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak ani po rokoch ma to príliš nebavilo. Nepáčil sa mi jak dej v ktorom nejaká drbnutá sekta ide po jednom svojom zbehlíkovi (Lau Kar Leung). Naviac je to podané v prvej polovici dosť chaoticky. A ani bitky ma nenadchli. Väčšinu stopáže sa namiesto normálnych bitiek dočkáme ninjovských zákerností s rôznymi tajnými smrtiacimi gadgetmi a jedmi. Sem tam zaujme len krátka bitka v obmedzenom priestore alebo keď sa musia súperi biť tak nenápadne a ticho, aby nevzbudili pozornosť. Plus Gordon Liu ako záporák mi nikdy nesedel. Na to má príliš kladný kukuč. Odmenou za to, keď vytrpíte 100 minút tohto nudného divného chaosu bude záverečná desaťminútovka v ktorej si to rozdajú bratia Lau Kar Leung a Lau Kar Wing. A to je teda žrádlo. Vystriedajú všetky možné zbrane a v neskutočne dynamických a skvele choreografovaných bitkách predvedú famózne veci. Lau Kar Leung si tu postavil pomník najväčšieho borca, ktorý ovláda všetky možné zbrane a štýly. A pravdepodobne právom. Tak hlavne kvôli finále to stojí za jedno zhliadnutie. Ale tých 100 premárnených minút predtým je fakt škoda. 5/10. ()

Reklama

TO 

všechny recenze uživatele

Mocné společenstvo (smrt pro nás nic neznamená – takže si klidně utrhneme koule! a vydloubneme oči) je zrazeno jedním bojovníkem, který o klanu všude trousí samé pomluvy. Mocný vladař vyšle tři bojovníky, aby zrádce zabili. Většina filmu je docela zmatek, ve kterém je těžké se vyznat, souboje kung-fu jsou pěkné a k nim je často používaná i černá magie – panenky voodoo. Dobré kung-fu, ale podobných je jako hub po dešti. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Bratske trio - Lau Kar Leung, Lau Kar WIng a Gordon Liu dali vzniknut jednej z najvacsich klasik studia Shaw Brothers a zaroven jednemu z najlepsich Kung Fu filmov vobec. Zaujimava zapletka ukazuje fanaticku snahu roznych kultov vyvinut techniku, ktorej podstatou by bola odolnostst voci strelnym zbraniam a pocetnym bojovym scenam tak ponuka velmi silne pozadie - a to, ako mnohy vedia, v kung fu zanre vobec nie samozrejme. Dvaja z hrdinov su prislusnici laicky nazvane "ninja" klanov a do konfliktov sa dostavaju v roznych netradicnych situaciach (suboj v nizkom podkrovi, ci v uzkej ulicke) a to su priam majastrovsky zvladnute sceny. Kazdeho dostane isto aj vtipny suboj, v ktorom je jeden z bojovnikov ovladany pomocou "voodoo" babiky :) Druha polovica filmu a zaverecny suboj je jedna velka exibicia 18-tich Cinskych zbrani (z toho nazov) a je veru posobive vidiet v akcii vsetky zbrane ktore z kung fu filmom pozname behom jednej hodiny :) No nepozerajte to. (10/10) ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Čím častěji se nořím do tvorby Lau kara Leunga, tím víc se mu obdivuji. Osmiminutová geniální sekvence za použití 18 legendárních zbraní je mistrovský kousek a výber herců nemá chybu. Lau Kar Leung tu plně vsadil na svůj osvědčený tým, který málokdy měnil(Kara Hui, Ho Hsiao, Lau Kar Wing, Lau Kar Fai, Fu Sheng)a výsledkem je propracovaný kung fu snímek postavený nejen na zajímavém námětu, ale hlavně na špičkových choreografických výstupech. Velmi nedoceněný herec Ho Hsiao je tu nepřehlédnutelný a Fu Shengova taneční kreace pod vedením woodoo mistra Lau Kar Winga je dojemně vtipná. Je to rozgodně jeden z pěti nejlepších kousků Lau Brothers. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Liu Chia Liang (Lau Kar Leung) si ve filmu nejen zahrál, ale napsal scénář a spolupracoval na choreografii bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama