Reklama

Reklama

Žralok

  • Česko Noc žraloků (více)

Ráj se stává peklem - právě na Cancune, klidném místě mexického pobřeží. Zde u věčně modrého moře chce David Ziegler začít nový život a zapomenout na minulost. Klidný život však netrvá dlouho. Peklo vypukne, když Davidovi doručí disketu od bratra Jamese, kterou by měl bezpečně ukrýt, protože obsahuje politicky důležité informace. Existuje jenom jedna skrýš - v břichu žraloka. Tím by byla pro Davida celá věc skončena, kdyby se jistá mimořádně zainteresovaná osoba nesnažila tuto disketu získat - a to jakýmkoliv způsobem. Stopy vedou rovnou k Davidovi. Čas zúčtování se blíží... (Intersonic)

(více)

Recenze (15)

Bláža 

všechny recenze uživatele

český distribuční název: Žralok. Hlavní hvězdou tu je béčkař Treat Williams (dokonce si zahrál u Woody Allena – Hollywood Ending). O co vlastně jde – nemůžu si odpustit text distributora: _Ráj se stává peklem – právě na Cancune, klidném místě mexického pobřeží. Zde, u věčně modrého moře, chce David Ziegler začít nový život a zapomenout na minulost. Klidný život však netrvá dlouho. Peklo vypukne, když Davidovi doručí disketu od bratra Jamese, kterou by měl bezpečně ukrýt, protože obsahuje politicky důležité informace. Existuje jenom jedna skrýš – v břichu žraloka. Tím by byla pro Davida celá věc skončena, kdyby se jistá mimořádně zainteresovaná osoba nesnažila tuto disketu získat – a to jakýmkoliv způsobem. Stopy vedou rovnou k Davidovi.čas zúčtování se blíží (Intersonic)_ Tak po pořádku – nejde o disketu, ale CD se záznamem odposlechu. Když pominu německý dabing přebitý brněnským rychlodabingem v čele s Alešem Zbořilem (což je samo o sobě komedie), zůstává příběh, který je natolik triviální a naivní, že by se za něj nemusel stydět ani Tony Jaa. Že je žralok schopen sežrat cokoliv, je známá věc (třeba Čelisti). Ale „bezpečně schovat“ CD do žraločího trávícího traktu je jako schovat to do popelnice v den sběru odpadu. Na nic. Logické mezery v těch nejzákladnějších věcech jsou samozřejmostí – třeba útěk hodný Houdiniho, když James prchá v karavanu, načež když je zastaven na dálnici, už v něm není. Uprchl. Jak a kam na dálnici? Scénář má u mě bod. Tolik kokainu, co je z něj cítit, byste nenašli ani u pozdního Packinpaha. Památná hláška prsaté blondýny: „ty jsi jako policajt? Haha, teplouš.“. David se chystá potápět pro kufřík s diamanty: „Paco, kdybych se nevrátil, udělej mi laskavostkup si nový oblek.“ Ale nic se nevyrovná hospodské rvačce, což má být pravděpodobně variace na Buda Spencera s Terencem Hillem, v kombinaci s groteskami od Chaplina, která skončí usmířením – „Chlapi, už dost. Tequila a pivo na mě pro každého“ – tomu říkám zvládnutí situace. A to finále!!! Honička v jeepech po pobřeží, chytání banditů do pastí ala Indiana Jones, přestřelka, výbuch a finální zápas pod vodou. Ano David musí ještě zabít „jednovokýho“ žraloka. Podmořské scény jsou ale tím nejlepším ve filmu. Vážně jsou dobře udělané. Souboj se žralokem dokonce připomíná býčí zápasy. Italská produkce ve mně vyvolává představu buď komedií s tlustým účetním nebo kýbl krve a střev. A fakt tu dokonce je něco jako gore efekty – film otvírá souboj se žralokem, kde figuruje potápěč a ukousnutá noha (ještě spořádá Davidovu přítelkyni ve zvlášť emocionálně vypjaté scéně). Takhle možná to vypadá, že tenhle film bych nedoporučil ani nejlepšímu nepříteli, ale opak je pravdou. Tohle je bezva film na večírek, bavil jsem se celých 90 minut. Klidně bych z tohohle filmu nechal udělat kult. Kulty vznikaj kolem špatných filmů. Pro to ty 3*, jinak je to odpad. ()

Valenta28 

všechny recenze uživatele

I když doslova zbožňuji stará béčka, tak tento film mne zklamal. A to dost. Naprosto nudná záležitost, kterou jsem dokoukal od první čtvrtiny jen ze zásady, abych si o něm mohl udělat názor a sestavit nějaký závěr. Jedna hvězdička náleží prostředí filmu, které perfektně odpovídalo tehdejším filmům. To se mi líbilo. A druhá za POMĚRNĚ zdařilé scény se žralokem. Ty mě také poměrně překvapily vzhledem k ubohosti tohoto filmu. Shrnutí: nudná zbytečnost, která něco málo zdařilé obsahuje. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je neskutočná nuda, skoro hodina a žralok sa zjavy do tej doby asi na dve minútky. Vobec sa to nemalo volať žralok, ale napríklad vražedná disketa. Lebo o žralokoch to teda nebolo i keď sa tu z času na čas zjavili, no hrôzu nenarobili. Nechápal som už pri čítaní obsahu" Existuje jenom jedna skrýš - v břichu žraloka", či to je preklep v obsahu, alebo je to fakt, no obsah celkom neklamal. To bolo riadne pritiahnuté za brucho, pardon za vlasy. Herci prakticky boli nehercami a asi najlepším hercom bol ten žralok, aspoň ten sa tváril prirodzene. Dal by som dve hviezdy, ale chcel som si pozrieť film o žralokoch, čo som, ale celkom nedostal, tak je to dnes i inokedy za 1*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Extra mizerný film (schválne nepíšem horor, pretože to s ním prakticky nemá nič spoločné). Sorry, ale toto u mňa nie je ani len za úbohé 2*. Sračka s otrasným (hoc i práve vďaka tomu ťažko zabudnuteľným) kastingom, lacno pôsobiacou výpravou, strašne zlým scenárom (plným hrozne nezáživných scén) a korunu tomu nasadzuje fakt, že samotný žralok tu má všehovšudy možno 10 minút. Objektívne zlý, nevydarený film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dobách svetlých, keď sa otvárali hranice nielen za zámienkou cestovať, ale aj ´´prijímať´´ kultúru západného sveta ináč, než podpultovo, dorazila k nám, do kinematograficky ( myslené produkcie z kapitalistických krajín ) nie veľmi vzdelaného Československa ozrutná prívalová vlna, plná filmových diel, ktoré aj napriek väčšinovej nevalnej kvality, divák bral všetkými desiatimi a ešte sa aj na konci oblízal. LA NOTTE DEGLI SQUALI je presne takýmto produktom, spĺňajúcim všetky kritériá vtedajšej filmovo zaostalej - nie však hlúpej, nikoho neurážam, je to fakt - ( ale stále príjemnejšie nažívajúcej ) diváckej obce. Dostalo ma to, ako malého chlapca niekedy začiatkom 90. rokov na nemeckej satelitnej stanici ( tzn. som prd rozumel ) a išlo o veľký filmový zážitok. Dnes sa na tie snímky pozerám myšlienkovo triezvejším stavom, ale pocit akéhosi umeleckého zadosťučinenia tam je stále. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama