Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém americkém městě se množí případy úmrtí na následky hadího uštknutí. Zdá se, že tentokrát jde o neznámý, velmi agresivní druh hada - a nervozita obyvatel se změní v paniku po zjištění, že poušť za městem se těmito novými hady přímo hemží. Pocházejí z tajné vojenské základny, která se pokoušela genetickými mutacemi "vylepšit" hady pro válečné použití. Proti jedu tohoto superhada není obrany. Stejně jako proti bezohlednosti těch, kterým se tajný projekt vymkl z ruky a teď se silou mocí snaží zabránit skandálu. Malé město v poušti se stalo jediným svědkem selhání armádní mašinerie - a má za to být srovnáno se zemí i se svými obyvateli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Téma, které máme možnost vidět, je už stokrát okoukané. Jde o další nepovedený vládní experiment, který stvořil zmutované monstrum nebo geneticky upravil zvířata. Tady se jedná spíše o druhou možnost. Upravení chřestýši, kteří ve většině scén vypadají hodně uměle a jejich několikrát opakovaná scéna z vylezením na povrch mě už pěkně štvala. Jinak se ve filmu objeví většinou osamocení jedinci, kteří uštknou člověka, ale při scénách z podzemí máme mít představu, že těch hadů je tam hodně, ale na první pohled jde vidět, že pravých je jen minimum. Taky přenos viru z člověka na člověka mi přišel trochu ujetý, protože už vidím, jak se někdo dotkne vaší ruky a vy onemocníte (když je jasně řečeno, že se to nepřenáší vzduchem). ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Akú kópiu Smrteľnej epidémie si prosíš? Takú tú tuctovú, nezaujímavú, bezduchú. Olen Ray splnil čo si zadal a nevytvoril absolútne nič, čo by stálo za námahu mozgu vynášať poztivíne súdy na adresu tvorcov, hercov, deja a atmosféry. Veľké množstvo zahodených a utopených postáv v marazme kŕčovitých dialógov, kde hady sú lem statickými dekoráciami, ktoré v slede nudných scén raz položíme po drevo, inokedy do sifónu, potom za riady, a tak ďalej. Armáda, streľba a zrada je nevyhnutné cucanie z prsta, lebo film obrastený bohapustou nudou nič neponúkne a musí sa plaziť hadím tempom k svojmu záveru. Hadí stisk je produkt, ktorý mizne pred očami a zaraduje sa poctivo medzi nekonečné množstvo zámorskej hlúposti. (videné 19.01.2020, Filmplus archív) ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

13% - Tento způsob dělání filmu zdá se mi býti poněkud nešťastným... Jedna hvězdička z nostalgie, protože Treata Williamse mám navěky zapsaného jako Bergera z Formanových Vlasů. Jeho angažmá ve filmech, jako Venomous považuji za katastrofu. Hadí stisk je po všech myslitelných stránkách (imho včetně překladu názvu) hloupý, nekvalitní, a zbytečný film. Sledovat ho není ztrátou času pouze v případě, že se rádi bavíte na cizí účet ;o) ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Nezklamal! Nezklamal mě. Já už se bál, že by Fred Olen Ray natočil koukatelný film a dokonale se tak "ztrpanil." Ale ono né, zůstal věrný své tradici a zaplnil odpadové hospodářství dalším splaškem. Prvně bych film netituloval hororem, snad pouze v hodnocení, kdy tohle je opravdu horor. Herecké zastoupení nám předvádí širokou škálu béčkových herců včetně takových es jakými jsou soused z Německa Hannes Jaenicke nebo Treat Williams hvězda slátaniny Hurikán. Příběh není nikterak odlišný u klasických filmu s hady, snad jen pokus s epidemií se mu pokouší vtisknout jakous takous formu. Scénář opět jakoby domeček s karet s nímž větřík v podobě Rayových režijních schopností do základu zamete. Máte přísně střeženou nemocnici, kde před vchodem i doktory šacují. Ale klidně se tam dostane chlápek s bouchačkou za pasem. Jiná scéna honičky mi zase nápadně připomíná výbuch auta v jiném hororu Mutant. To se u skutečných hororů tituluje atmosférou, to zde asi budete hledat stejně marně jako tučňáka na Sahaře. A jestli si pan Ray myslí, že klubko hadů a mezi nimi kličkující a kabelkami vyhrožující Williams v gumákách zabere, pak je asi stejně naivní jako malý Pepíček, který chce na prázdniny na Mars. Nenašel sem nic, co by stálo alespoň za tu udřenou jednu hvězdičku. Běž do důchodu Frede! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mentálny rohypnol. Zopár perál sa síce v otrepanom príbehu ohrozenia mestečka smrteľnou nákazou zo zmutovaných hadov predsa len nájde, no všetky poskytne výlučne kúzlo nechceného. Špičkové v tomto zmysle je synchronizované padanie vírom postihnutých žien v nemocnici. Hady vystreľujúce zo zeme ako šípy z kuše a popritom vyrevujúce ako leopardy tiež nie sú na zahodenie. Pred nákazou nechráni civilov nič, doktorov plátenné rúško na tvári, vojakov plynová maska a generálov kozmický skafander (žeby kritika hierarchie moci?). Film som si dávkoval na etapy lebo po odsledovaní desiatich minút mi padali viečka, zrejme som bol úspešne infikovaný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • "Směrnice 712", která se používá k příkazu nukleárního výbuchu, aby se zabránilo šíření viru, je již zmíněna ve filmu Kmen Andromeda (1971). (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornské Santa Claritě. (Terva)

Reklama

Reklama