Reklama

Reklama

Delírios de um Anormal

  • USA Hallucinations of a Deranged Mind (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hlavnou postavou snímku je Dr. Hamilton, slávny psychiater, ktorý je sužovaný nočnými morami. V desivých víziách ho prenasleduje tajomná bytosť zvaná Hrobár, ktorý mu v nich hrozí, že si vezme jeho ženu Tanyu. Chce s ňou totiž splodiť syna - nadčloveka. Lekári, ktorí Hamiltona liečia, si nevedia rady, a tak požiadajú o pomoc ich priateľa, filmára José Mojicu. Ten, samozrejme, Hrobára považuje len za svoj filmársky výmysel. Ale je to naozaj tak? (misterz)

(více)

Recenze (13)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keby som si nepozrel Marinsove predošlé filmy, tak by som bol filmom nadšený. Takéto silno psychedelické snímky mám rád, len keby si Marins až tak veľmi nepomáhal z predošlými filmami a to hlavne O Ritual dos Sádicos a niečo aj z Esta Noite Encarnarei no Teu Cadáver. Preto to na mna pôsobilo už trocha neoriginálne a formálne. Je fakt, že je to od začiatku až do konca riadna divočina a tých strihov, zostrihov a krátkych scén je tu neuveriteľne množstvo. A z veľkou eleganciou sa tu reže, bičuje a morduje všetkými dostupnými prostriedkami. Tak príde aj na kanibalizmus a utrpenie žien a mužov a so všetkých strán počuť len krik, nárek, ston či mrazivu hudbu. Takto znázornené peklo som naposledy videl v Hotelu Inferno 2: The Cathedral of Pain a ten, ako by sa hlavne tou všade prítomnou hrôzou a surovosťou inšpiroval práve týmto snímkom. Lenže na mna to už nejako nefungovalo, keď som videl O Ritual dos Sádicos a tak tento už beriem len ako skompletizovanie  filmov od José Mojica Marins, aspoň tých, ktoré majú titulky. Toto je už číri úmysel vzbudiť u diváka pohoršenie až hnus, ale len u tých divákov, ktorí takéto filmy nepozerajú alebo ich pozrú len náhodou, ale u tých, ktorí na takýchto filmoch šľapú často nemá ich čím Marins už šokovať. Divadielko dobré, ale tá strojenosť  Zé do Caixao už bola prehnaná. Ale aj tak by som si rad od neho pozrel aj iné filmy, ale zatial okrem O Estranho Mundo de Zé do Caixăo a Finis Hominis som nenašiel zadný iný, ktorý by mal cz alebo sk titulky. Takto aspoň velká vďaka Hladasovi, ktorý spravil na tieto zabudnuteľné skvosty titulky. Slabé 3*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Psychedelické zhmotnenie desivej nočnej mory v hlavnej úlohe s Mojicovým Frankensteinom a doktorom Hamiltonom ako jeho obeťou. Účinok na diváka je naozaj obrovský, čo je podľa môjho názoru zapríčinené hlavne fenomenálnym strihom. Miesia sa tu nepríjemné, odporné desivé výjavy súvisiace s náboženskou tématikou, Danteho peklom, antickými motívmi a sadisticko-kanibalistickými rituálmi, ktorých niekoľko scén nie je nič pre slabšie povahy. Pár scén na psychiatrii a mimo nočnej mory Dr. Hamiltona tu môže divák považovať za akúsi nutnú prestávku aby si mohol trochu vydýchnuť. Veľká škoda tých častých opakovacích motívov. Na jednu stranu ich aj chápem, s ich častým využívaním sa prehlbuje celkový psychedelický účinok, na druhú stranu to však už hraničí so stereotypom, možno to chcelo radšej nejaký nový ďalší prvok. Film rozhodne nie je pre každého, ide o samotný okraj toho najokrajovejšieho publika. 85/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Dost velká šílenost i na Marinse... Je fakt, že se některé scény opakujou (záběry z předchozích marinsových filmů, ale bez cenzury), ale co, Zé do Caixao je takový farajer, že si to může dovolit a ještě při tom diváka nenudí... Prostě pecka, řekl bych, že už s klasicky zábavným koncem, která je pro Marinsovy fanoušky naprostá povinost... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Josefel Zanatas / Coffin Joe / Zé do Caixao - ať už ho nazvete jakkoliv tak tahle postava hrobníka zůstane nesmrtelná ikdyž jeho stvořitel a představitel José Mojica Marins letos zemřel. Paradoxem je, že roli hrobníka měl hrát herec, který naposlední chvíli roli odmítl. A tak se role hrobníka chopil sám Marins. A já si myslím, že to ani líp dopadnout nemohlo. Teď už pár slov k samotnýmu filmu. "Hallucinations of a Deranged Mind " je řádná psycho jízda. Filmem většinu stopáže zní hypnotizující psycho hudba nebo je slyšet neustálý křik, řev, jekot a sténání. Jak už napoví zdejší zajímavost tak v tomhle snímku je pouze 35 minut nových scén. Zbytek je použit ze starších Marins(ových) filmů. Takže jde vlastně o takovej slepenec u kterýho si člověk připomene jeho starší kousky. Scény z jeho starších filmů tu poslouží především jako noční můry Dr. Hamiltona. Já jen podotknu, že kdybych měl taky takový noční můry tak mi taky asi hrábne. José Mojica Marins alias Zé do Caixao opět nezklamal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomínka nejlepších surrealistických nočních můr brazilského šílence. Po delší době jsem si opět vychutnal trýznění obětí v pekle, včetně probodávání a vytrhávání jazyka, bičování hříšníků, kanibalismus, řev mučených a smích Hrobníka. Navrch sklípkani, hadi a děvečky jak z večírku hippies. Nic pro běžného diváka. ()

Zajímavosti (2)

  • José Mojica Marins natočil pouze 35 minut nových záběrů, zbytek použil se svých předchozích filmů a přidal detaily do místa dění. (Bathory)

Reklama

Reklama