Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Skip 

všechny recenze uživatele

Jakmile mi chtějí Američané vykládat o tom, co je to čest, vždycky to stojí za starou belu. Ani tento film není výjimkou. Po formální stránce velmi dobré, ale ten obsah...no prostě zase jeden z těch filmů o amerických vojácích, jejichž morální vlastnosti jsou na výši a neztratí nic ze své cti ani v zajateckém táboře. Chvílemi má čověk pocit, že ho z toho sežere kopřivka. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Další z Hoblitových filmů, kterým lze pramálo vytknout, ale na které se velmi snadno zapomíná. Bruce Willis v netradiční poloze, Colin Farrell rozebíhající se k velkým rolím, magický soundtrack a kopa českých tváří ve vedlejších rolí. Přesto si po pěti letech pamatuju jen hlášku mého kolegy-laika, kterou pregnantně zhodnotil celý snímek: "Všichni tam prostě byli až příliš čistý a měli tááákhle bílý zuby. Za války? Blbost!". :) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis tady má spíš takovou zápornější roli, ale zvládá to dobře a to i bez nějaký větší akce a dokonce i bez vtipných hlášek to neni špatný výkon, Colin farrell hraje hodně slušně a myslim že je v některých momentech lepší než Bruce Willis. Děj to sice nemá nic moc, ale nudit se u toho moc nebudete ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Docela tvrdý pohled do nacistického zajateckého tábora, kde se američtí vojáci nějakého zacházení v rukavičkách vážně nedočkali. Co si budeme povídat, oproti Němcům v ruských táborech to byla veselá pohádka, ale těm dobře tak, fašounům. Diváka potěší i česká stopa v tomhle doslova mrazivém dramatu. 80% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nic moc válečnej film, spíš docela hloupej. Nejde tam o žádný útěk ze zajateckého tábora ani o dramatické podmínky v tom táboře. Ten tábor totiž je skoro jako letní tábor pro problémové děti z lepších rodin. Žádnej šéf zajateckýho tábora by se s vězni takhle nebavil a ani by s něma takový pitomý divadýlko nehrál. Prostě by dal tuhle tucet, tuhle dva tucty postřílet a když by se ještě někdo další cukal, tak by ho picl taky. A nakonec, když udělali ten svůj plán, tak by nepotrestal jenom šéfa, ale všechny a Farrella jako prvního. Prostě hloupost, která se jen snaží vypadat jako válečnej film nebo drama nebo reálnej a realistickej, jenže není. A ten konec s tou krásnou větou o znovunaučení se cti, to jsem měl chuť začít taky vraždit. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)
  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)

Reklama

Reklama