Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenarista uspesne absolvoval 7 tried ZS /sice mu to trvalo 14 rokov, ale to je momentalne vedlajsie ...../ , takze nejde zas o uplny scenaristicky vyplach, aj ked ten scenar je deravy ako emental. Gregory Hoblit uz potom z takeho retardovaneho scenara nedokazal vyzmykat viac. A to ani za podpory slusneho hereckeho ansamblu : Willis, Farell, Howard. 30 % ledva ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Colina Farrella i Bruce Willise. A ani zde nezklamali. Válečné filmy mne zajímají. Co vyloženě nesnáším je tahle zatracená hudba a "velkozáběry", kterých bylo ve filmu požehnaně. Takže zůstávám někde uprostřed. Děj je také docela průměrný, ale fakt je, že jedna z nejdůležitějších věcí pro vojáka jsou dobré boty. To je stará a svatá pravda!. PS: Po zhlédnutí červen ˇ´22 musím, prostě musím přidat hvězdičku. Ten fillm si to nízké ohhodnocení vůbec nezasloužíl. Byly tam dost silné okamžiky a všechno mělo větší smysl, než ktarý jsem vnímla v době kometáře. Všechno hodnocení filnů jsou tak sublejktivní a navíc násobeny dobou... Takže neni taky jen tak nahodile ohodnotit film, náhodně, podle zrovna nálady.... Ale lidi na o pak koukaj a třeba se tím i řídí. A přitoom to tu píšeme a hodnotíme my, my obyčejní hltači filmů :-) , který něčemu z toho vždy ale rozumějí.... ()

Reklama

Květula 

všechny recenze uživatele

Válečným filmům nefandím a bez mučení přiznávám, že Hartovu válku jsem si pustila z čistě ženského důvodu: chtěla jsem se kouknout na pěkný chlapy:) Tento film ale může nabídnout mnohem víc než Bruceovy ostře řezané rysy a Colinovy hluboké hnědé oči. Příběh je zajímavý a celkem originální, chybí klasické rozdělení Američani - hodní, Němci - oškliví a možná budete mít občas problém rozhodnout se, zda je vám sympatičtější plukovník americký nebo německý. Trošku mě ale zklamal závěr. Je sice bezesporu vznešený a dojemný a nechybělo mnoho, abych sahala po kapesníku, ale kdyby Bruce pro jednou přenechal roli největšího hrdiny někomu jinému, bylo by to lepší. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak se zase s Brucem Willisem podíváme do války. Tentokrát do Druhé světové. Což je prakticky jedno, o jakou válku se jedná, protože nacisti se tu místy chovají jako kamarádi a "zajatecký" tábor je lepší polepšovna. Celý film (až na prvních 15 minut) se odehrává v zajateckém táboře, kde je Thomas Hart (Colin Farrell) uvězněn. Film spíše než na válku si hraje na krimi. V sázce jsou životy lidí a samotný Willis se stane válečným hrdinou. Proč to? Ať se snažím sebevíc, tak film jsem si neužil. Nebylo tam napětí a nelogické chování postav naopak až moc. Nesympatické charaktery jen dotváří atmosféru průměrného filmu. (60 %) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh, tváriaci sa neuveriteľne pravdivo. To všetko, čo sa tak nasilu natíska do myslí diváka, tak to práve najviac vadí pri sledovaní tohoto filmu .... Film sa vezie len na "módnej vlne odškodňovania rasistickej nenávistnej minulosti USA. " Načrtne Farrelovu zradu, ktorú však nedorieši do konca a nechá ju visieť niekde vo vzduchoprázdne. Samotný proces s čiernym vojakom je len bočnou dejovou líniou,zastierajúcou iné ciele. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)
  • Plukovník McNamara (Bruce Willis) je dle nášivky na bundě z první pěší divize „Big Red One“. (liebgott)

Reklama

Reklama