Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem podle nadšení svý kamarádky z tohohle filmu čekala víc. Mnohem víc. Čekala jsem víc i od jmen jako je Colin Farrell nebo Bruce Willis i od režiséra mé oblíbené a atmosfericky téměř dokonalé Frekvence. Přitom začátek nevypadal špatně, vůbec ne. Jenom po příjezdu do tábora se to všechno jaksi zvrtlo. Německej plukovník se chvílemi tvářil jako největší spojenec Amíků a místo toho, aby je trestal za porušení zákazů, společně s americkým plukovníkem McNamarou popíjel ve svém stanu. Za chvíli zase dovolil, aby si nepřátelé uvnitř tábora zorganizovali soud, kterému nejen přihlížel, ale i sám svědčil a radil nadporučíku Hartovi s jeho případem. Syn amerického senátora Hart (Farrell), který nikdy nebyl na bitevním poli, pro změnu pomáhal černochům aklimatizovat se v novém prostředí, bránil nebojácně jejich práva a odmítal obětovat jednoho vojáka z řady, aby pomohl celkovému vítězství ve válce. A nesmíme zapomenout na nezlomného a ušlechtilého hrdinu McNamaru (Willis), který nesnášel jakékoliv lži a zradu a který se v průběhu děje postupně měnil v hajzla McNamaru, aby se v posledních pěti minutách stal mužem, jehož sláva se dotkne hvězd... Nevadí mi zrovna nijak typicky americké vlastenectví, ale co je moc, to je moc... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kde se stala chyba? Vzdyt filmy z druhe svetove jsou dost popularni a stalice jako Willis a Farrell preci nemohou zklamat? Vzdyt ani nezklamali, tak kde je zakopany pes? Ja vubec nevim, zahrano je to dobre, odtoceno taky, scenar ma trosicku chyby, ale kdyz prejdu tohle, vznikne mirne nadprumerne drama z valecneho obdobi, ktere se natacelo v Praze, coz je hvezdicka navic. 7/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,077,641Tržby Celosvetovo $32,287,044Gregory Hoblit si udžal svoj režisérsky štandarta a ponúkol zaujímavú drámu zo zajateckého tábora, kde celkom fajn zapasovali Bruce Willis a Colin Farrell. /65%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nic moc válečnej film, spíš docela hloupej. Nejde tam o žádný útěk ze zajateckého tábora ani o dramatické podmínky v tom táboře. Ten tábor totiž je skoro jako letní tábor pro problémové děti z lepších rodin. Žádnej šéf zajateckýho tábora by se s vězni takhle nebavil a ani by s něma takový pitomý divadýlko nehrál. Prostě by dal tuhle tucet, tuhle dva tucty postřílet a když by se ještě někdo další cukal, tak by ho picl taky. A nakonec, když udělali ten svůj plán, tak by nepotrestal jenom šéfa, ale všechny a Farrella jako prvního. Prostě hloupost, která se jen snaží vypadat jako válečnej film nebo drama nebo reálnej a realistickej, jenže není. A ten konec s tou krásnou větou o znovunaučení se cti, to jsem měl chuť začít taky vraždit. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ano, Hartova válka působí až moc americky a tudíž nereálně, přesto má svoje nezpochybnitelné kvality. Přesněji řečeno: poutavý (bohužel však lehce kostrbatý) příběh, skvělého Colina Farrella, jemuž je těsně v patách Bruce Willis a depresivně působící prostředí, které pro film poskytla naše česká zemička. 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)
  • Ve filmu jsou vidět tři Československé parní lokomotivy: 354.7152 s přezdívkou „Sedma“, „423.094“ s přezdívkou „Velký Bejček“, 464.102 s přezdívkou „Ušatá“. (Pepes749)
  • Petr Moravec z české společnosti ETIC, která místní natáčení natáčení zajišťovala, v čase premiéry popisoval genezi vzniku filmu a jak se vlastně dostal k nám: "Příprava projektu začala už v devadesátém devátém, kdy na něm měl pracovat mexický režisér Alfonso Cuarón. Pak se přepisoval scénář a jako režisér nastoupil Gregory Hoblit. Taky roli poručíka Harta měl původně hrát Edward Norton a teprve později, když se neshodl se studiem na úpravách ve scénáři, tu roli získal Colin Farrell. (...) Co se našeho vstupu týče, Hartova válka byl film, který se dal natáčet prakticky kdekoli na světě. Devadesát procent příběhu se odehrává v zajateckém táboře, který bylo třeba postavit od nuly. Ve hře bylo několik zemí - kromě nás ještě přinejmenším Kanada a Německo. Nakonec se nám díky kreditu naší společnosti a cenám podařilo dostat natáčení sem. (...) Tenhle film byl svým způsobem unikátní tím, že šlo o první podobně velký studiový projekt, na kterém byla některá oddělení obsazena výhradně českými lidmi. Produkce byla kromě americké koordinátorky výhradně česká a i všichni osvětlovači a tvůrci speciálních efektů byli Češi. Toho se nám u žádné dřívější produkce dosáhnout nepodařilo. (...) Ta důvěra se projevila například, když bylo potřeba udělat dotáčky. Takové ty 'náladovky'. Například jsme museli čekat, až napadne sníh, protože v úvodních záběrech je vidět zasněžený celý hrad Kost. To už bylo úplně v naší režii, z Ameriky nepřijel nikdo. Věřili nám." (NIRO)

Reklama

Reklama