Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Praxis 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je naprosto kulervoucí. Postupem času ztrácí rychlost a mění se ve vyčkávací a vykecávací soudní drama. Willis je docela prkenný, přijde mi, jako kdyby se při hraní nudil. Naopak Farrell svým výkonem táhne většinu filmu. Iures je také výborný. Nicméně nějak si nedokážu představit, že v 2.sv. válce by se Němci ke svým zajatcům chovali takhle "gentlemansky" jako se nám tenhle film snaží vnutit... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nic moc válečnej film, spíš docela hloupej. Nejde tam o žádný útěk ze zajateckého tábora ani o dramatické podmínky v tom táboře. Ten tábor totiž je skoro jako letní tábor pro problémové děti z lepších rodin. Žádnej šéf zajateckýho tábora by se s vězni takhle nebavil a ani by s něma takový pitomý divadýlko nehrál. Prostě by dal tuhle tucet, tuhle dva tucty postřílet a když by se ještě někdo další cukal, tak by ho picl taky. A nakonec, když udělali ten svůj plán, tak by nepotrestal jenom šéfa, ale všechny a Farrella jako prvního. Prostě hloupost, která se jen snaží vypadat jako válečnej film nebo drama nebo reálnej a realistickej, jenže není. A ten konec s tou krásnou větou o znovunaučení se cti, to jsem měl chuť začít taky vraždit. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě by se jednalo o standardní soudní drama, avšak s tím rozdílem, že se tentokrát odehrává za 2. sv. války v zajateckém táboře. Farrell se snaží a jeho roli se dá věřit ale Willis mi zde moc neseděl a celý film se docela táhne a chybělo mi v něm reálnější vyznění. Moc bych nevěřil tomu, že by se němečtí plukovníci nechali buzerovat od těch amerických. ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Válečným filmům nefandím a bez mučení přiznávám, že Hartovu válku jsem si pustila z čistě ženského důvodu: chtěla jsem se kouknout na pěkný chlapy:) Tento film ale může nabídnout mnohem víc než Bruceovy ostře řezané rysy a Colinovy hluboké hnědé oči. Příběh je zajímavý a celkem originální, chybí klasické rozdělení Američani - hodní, Němci - oškliví a možná budete mít občas problém rozhodnout se, zda je vám sympatičtější plukovník americký nebo německý. Trošku mě ale zklamal závěr. Je sice bezesporu vznešený a dojemný a nechybělo mnoho, abych sahala po kapesníku, ale kdyby Bruce pro jednou přenechal roli největšího hrdiny někomu jinému, bylo by to lepší. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Snímok trochu kopíruje klasické vojnové filmy zo zajateckého prostredia a tématikou úteku. Čo samozrejme nie je negatívum, sčasti tak týmto vzdáva hold. Spracovanie je plne áčkové, tam nie je čo vyčítať. Chápem, že pre Amíkov sú súdy vo filmoch veľmi populárne, vedia sa v nich dokonale vyhrať a neustále meniť záverečnú pointu. Ale v tomto prípade mi spomínaný (trápne vážny) súd pôsobil tak nevieryhodne, že som nebol schopný naplno spapať zápletku a v krku mi ostala istá chuť horkosti. Willis bol ale trieda. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)
  • Plukovník McNamara (Bruce Willis) je dle nášivky na bundě z první pěší divize „Big Red One“. (liebgott)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)

Reklama

Reklama