Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell podle mě ve své roli odvedl dobrý výkon, konečně ukázal, že umí hrát i bez toho, že by neustále dělal nějaké ty svoje ksichtíky. Příběh byl sice jednoduchý a závěr očekávaný, ale dá se tu vyzdvihnout jedna věc a to postavy obou plukovníků - jak amerického, tak německého, u kterých člověk do poslední chvíle nevěděl, jestli si je má zaškatulkovat do kategorie "good guy" nebo "bad guy". ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní válečný snímek ze zajateckého tábora s překvapivě nevýrazným Colinem Farellem totálně zastíněným mnohem zajímavější postavou Bruce Willise. Namísto akce však dostáváme atmosférické drama ze zajateckého tábora kde se neválčí zbraněmi, nýbrž vůlemi. Kdo nakonec zvítězí je asi předem jasné, ale i přesto umí film budovat napětí. Patosu se nevyhneme, typicky americkému konci taky ne, ale i tak rozhodně stojí Hartova válka za zhlédnutí. Btw, docela mě překvapilo, kolik na filmu vlastně spolupracovalo Čechů. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po téměř pětihvězdičkovém začátku následuje něco, co jsme viděli už tolikrát, že nás to nemá šanci zaujmout. Jinými slovy... Na "Hartově válce" nacházím pouze čtyři pozitiva. Za prvé: Opravdu senzační úvod, který je nápaditý, drsný a velmi pěkný po vizuální stránce. Bohužel trvá pouhých 15-20 minut (končí ve chvíli, kdy se hlavní hrdina dostává do lágru, kde se odehrává celý zbytek příběhu)... Za druhé: Obsazení Colina Farrella a Bruce Willise, kteří film v mnoha ohledech zviditelňují (především pak netoporný Farrell)... Za třetí: Jemnou, ale uhrančivou hudbu, která je však (bohužel) nejvíce rozeznatelná snad až v závěrečné scéně a následně jako zvuková kulisa pro ubíhající titulky... Za čtvrté: Mého tátu ala jednoho ze zajatých amerických vojáků. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Zajatecký tábor na konci 2.sv.v. v českých exteriérech podle scénáře, těžícího ze spojení atraktivity rasových rozporů americké společnostii a doby vlády rasou posedlého nacistického režimu. "Cítíme se trochu podvedeni, měli dávat Život Jesse Owense" :D . Vizuálně působivý (kam. Alar Kivilo po úspěšnější Frekvenci v další spolupráci s rež. Hoblitem) příběh s pro mě trochu příliš současným režijním pojetím, které přes osvědčenou kvalitou Willise a Farrella nepřesvědčuje o vážnosti tématu, ♫ jemně náladu dokreslující hudbou R.Portmanové a snesitelným českým dabingem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Atmosféra dokonalá. Bruce Willis je skvelý herec a konieckoncov, Colin F. hrá ešte lepšie. Po dlhej dobe som zas videl nejaký skvelý vojnový film, ktorý som si náramne užil a občas som pozeral aj s otvorenými ústami a zatajeným dychom, ako všetko dopadne! Koniec ma skoro dohnal k slzám a to je čo povedať! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)

Reklama

Reklama