Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

amirgal 

všechny recenze uživatele

Schematičnost a tendennost filmu velmi ublížla, ale to se od amerického válečného dramatu dalo čekat. Už jsem se tento druh filmů, naučila chápat jako svébytný žánr, k němuž tato patriotistická přepjatost a sentimentalita prostě patří, a tak nebudu kritizovat vodníka za to, že má mokré šosy. Zajímavé pro mne bylo to, že vyznění filmu je několikrát relativizováno, postavy se neustále proměňují ve světle nových událostí. Divákovi je dáno se v celé situaci zorientovat až na závěr. Struktura v celku napínavá, náplň ryze americká. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Docela tvrdý pohled do nacistického zajateckého tábora, kde se američtí vojáci nějakého zacházení v rukavičkách vážně nedočkali. Co si budeme povídat, oproti Němcům v ruských táborech to byla veselá pohádka, ale těm dobře tak, fašounům. Diváka potěší i česká stopa v tomhle doslova mrazivém dramatu. 80% ()

Reklama

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ano, Hartova válka působí až moc americky a tudíž nereálně, přesto má svoje nezpochybnitelné kvality. Přesněji řečeno: poutavý (bohužel však lehce kostrbatý) příběh, skvělého Colina Farrella, jemuž je těsně v patách Bruce Willis a depresivně působící prostředí, které pro film poskytla naše česká zemička. 70% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh, tváriaci sa neuveriteľne pravdivo. To všetko, čo sa tak nasilu natíska do myslí diváka, tak to práve najviac vadí pri sledovaní tohoto filmu .... Film sa vezie len na "módnej vlne odškodňovania rasistickej nenávistnej minulosti USA. " Načrtne Farrelovu zradu, ktorú však nedorieši do konca a nechá ju visieť niekde vo vzduchoprázdne. Samotný proces s čiernym vojakom je len bočnou dejovou líniou,zastierajúcou iné ciele. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit by mohl tenhle žánr klidně prodávat a měl by veliký úspěch. Tohle on prostě umí. Soudní drama od Hoblita, půjdu do toho s váma pokaždé, pane. Bruce Willis v roce 2002 ještě hrát uměl, stejně jako Farrell. Kdo ovšem dokonale rozzáří každou scénu tak to je Marcel Iures. Pro mě neznámý, nicméně výrazný pan herec. 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Plukovník McNamara (Bruce Willis) je dle nášivky na bundě z první pěší divize „Big Red One“. (liebgott)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)

Reklama

Reklama