Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh, tváriaci sa neuveriteľne pravdivo. To všetko, čo sa tak nasilu natíska do myslí diváka, tak to práve najviac vadí pri sledovaní tohoto filmu .... Film sa vezie len na "módnej vlne odškodňovania rasistickej nenávistnej minulosti USA. " Načrtne Farrelovu zradu, ktorú však nedorieši do konca a nechá ju visieť niekde vo vzduchoprázdne. Samotný proces s čiernym vojakom je len bočnou dejovou líniou,zastierajúcou iné ciele. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ano, Hartova válka působí až moc americky a tudíž nereálně, přesto má svoje nezpochybnitelné kvality. Přesněji řečeno: poutavý (bohužel však lehce kostrbatý) příběh, skvělého Colina Farrella, jemuž je těsně v patách Bruce Willis a depresivně působící prostředí, které pro film poskytla naše česká zemička. 70% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný zážitek ze sledování dobře napsaného i zahraného filmu mi zničil (prakticky po všech stránkách) nezvládnutý konec. Tohle muselo vypadat pitomě už na papíře! Ale to nic nemění na faktu, že Colin Farrell, Marcel Iures i Bruce Willis předvedli docela solidní výkony, celek byl dobře natočený a titulky plné českých jmen. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nic moc válečnej film, spíš docela hloupej. Nejde tam o žádný útěk ze zajateckého tábora ani o dramatické podmínky v tom táboře. Ten tábor totiž je skoro jako letní tábor pro problémové děti z lepších rodin. Žádnej šéf zajateckýho tábora by se s vězni takhle nebavil a ani by s něma takový pitomý divadýlko nehrál. Prostě by dal tuhle tucet, tuhle dva tucty postřílet a když by se ještě někdo další cukal, tak by ho picl taky. A nakonec, když udělali ten svůj plán, tak by nepotrestal jenom šéfa, ale všechny a Farrella jako prvního. Prostě hloupost, která se jen snaží vypadat jako válečnej film nebo drama nebo reálnej a realistickej, jenže není. A ten konec s tou krásnou větou o znovunaučení se cti, to jsem měl chuť začít taky vraždit. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, další film z prostředí války, což mě moc nebere. Ale tohle bylo vlastně trochu jiné. Nebylo to o tom boji, ale spíše o pocitech, o lidech, a to se mi líbilo mnohem více! Za druhé: oba, jak Bruce, tak Colin, mě překvapili. Na Colina mám jistou averzi od doby, co se objevil jako Alexandr Veliký. Jeho teploušský zjev a blonďaté vlasy mě fakt neohromily, ale tady to bylo o něčem úplně jiném a mnohem, mnohem lepší! Taky Bruce nehrál svou úplně typickou postavu. Příběh určitě zaujme. Celkově je to fajn a povedený film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Viadukt, po kterém na začátku filmu jede vlak, se nachází v Novině na Liberecku. (Flancer)
  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)

Reklama

Reklama