Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell podle mě ve své roli odvedl dobrý výkon, konečně ukázal, že umí hrát i bez toho, že by neustále dělal nějaké ty svoje ksichtíky. Příběh byl sice jednoduchý a závěr očekávaný, ale dá se tu vyzdvihnout jedna věc a to postavy obou plukovníků - jak amerického, tak německého, u kterých člověk do poslední chvíle nevěděl, jestli si je má zaškatulkovat do kategorie "good guy" nebo "bad guy". ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jakmile mi chtějí Američané vykládat o tom, co je to čest, vždycky to stojí za starou belu. Ani tento film není výjimkou. Po formální stránce velmi dobré, ale ten obsah...no prostě zase jeden z těch filmů o amerických vojácích, jejichž morální vlastnosti jsou na výši a neztratí nic ze své cti ani v zajateckém táboře. Chvílemi má čověk pocit, že ho z toho sežere kopřivka. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce umí rozdávat charizma na potkání, proto je škoda, že se za ty dvě hodiny skoro nic nestane. Žádný pořádný úvod, rychlé uvedení Harta jako hlavního a čestného hrdiny, výslech a export do tábora, komplikace, soudy a dokonce zvrat na závěr, aby nikdo nepůsobil jako přílišný záporák. Všechno dost zdlouhavé, velmi patetické, ale místy (hlavně díky hudbě) naštěstí i překvapivě působivé. Herecky super, ale jinak bohužel zklamání. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Schematičnost a tendennost filmu velmi ublížla, ale to se od amerického válečného dramatu dalo čekat. Už jsem se tento druh filmů, naučila chápat jako svébytný žánr, k němuž tato patriotistická přepjatost a sentimentalita prostě patří, a tak nebudu kritizovat vodníka za to, že má mokré šosy. Zajímavé pro mne bylo to, že vyznění filmu je několikrát relativizováno, postavy se neustále proměňují ve světle nových událostí. Divákovi je dáno se v celé situaci zorientovat až na závěr. Struktura v celku napínavá, náplň ryze americká. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve dobová sonda do rasové (ne)snášenlivosti v americké armádě (Černí muži umějí létat) a poté následuje epizodka ze seriálu Právo a pořádek z ausburgského zajateckého tábora, jehož velitel se evidentně hodně nudil, když vymýšlel zajatcům podobné aktivity.. Jména Farrell, Willis a Hoblit slibovala zajímavou podívanou, ale díky slabě napsanému příběhu nastal pravý opak. Zůstalo jen poučení, že ohledně cti a hrdinství se nemá kecat, nýbrž jednat - i za cenu, že si pak už chvalozpěvy a salutování se spoutanýma rukama za zády (!) od svých bratrů ve zbrani nevychutnáte.. Jo, jo, ať je Bruce na letícím šutru nebo v německém lágru, umí svý starý kosti položit na obětní oltář ze všech nejlíp.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)
  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)

Reklama

Reklama