Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Praxis 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je naprosto kulervoucí. Postupem času ztrácí rychlost a mění se ve vyčkávací a vykecávací soudní drama. Willis je docela prkenný, přijde mi, jako kdyby se při hraní nudil. Naopak Farrell svým výkonem táhne většinu filmu. Iures je také výborný. Nicméně nějak si nedokážu představit, že v 2.sv. válce by se Němci ke svým zajatcům chovali takhle "gentlemansky" jako se nám tenhle film snaží vnutit... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenarista uspesne absolvoval 7 tried ZS /sice mu to trvalo 14 rokov, ale to je momentalne vedlajsie ...../ , takze nejde zas o uplny scenaristicky vyplach, aj ked ten scenar je deravy ako emental. Gregory Hoblit uz potom z takeho retardovaneho scenara nedokazal vyzmykat viac. A to ani za podpory slusneho hereckeho ansamblu : Willis, Farell, Howard. 30 % ledva ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný zážitek ze sledování dobře napsaného i zahraného filmu mi zničil (prakticky po všech stránkách) nezvládnutý konec. Tohle muselo vypadat pitomě už na papíře! Ale to nic nemění na faktu, že Colin Farrell, Marcel Iures i Bruce Willis předvedli docela solidní výkony, celek byl dobře natočený a titulky plné českých jmen. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, další film z prostředí války, což mě moc nebere. Ale tohle bylo vlastně trochu jiné. Nebylo to o tom boji, ale spíše o pocitech, o lidech, a to se mi líbilo mnohem více! Za druhé: oba, jak Bruce, tak Colin, mě překvapili. Na Colina mám jistou averzi od doby, co se objevil jako Alexandr Veliký. Jeho teploušský zjev a blonďaté vlasy mě fakt neohromily, ale tady to bylo o něčem úplně jiném a mnohem, mnohem lepší! Taky Bruce nehrál svou úplně typickou postavu. Příběh určitě zaujme. Celkově je to fajn a povedený film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Snímok trochu kopíruje klasické vojnové filmy zo zajateckého prostredia a tématikou úteku. Čo samozrejme nie je negatívum, sčasti tak týmto vzdáva hold. Spracovanie je plne áčkové, tam nie je čo vyčítať. Chápem, že pre Amíkov sú súdy vo filmoch veľmi populárne, vedia sa v nich dokonale vyhrať a neustále meniť záverečnú pointu. Ale v tomto prípade mi spomínaný (trápne vážny) súd pôsobil tak nevieryhodne, že som nebol schopný naplno spapať zápletku a v krku mi ostala istá chuť horkosti. Willis bol ale trieda. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • Ve skutečnosti by nebylo možné, aby dva zajaté letce strčili do tábora plného pěšáků. Letci od pěšáku měli ve skutečnosti oddělené tábory. (liebgott)

Reklama

Reklama