Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný drama pod solidní režií a se skvělým obsazením. Sice jsem se občas ztrácel ve všech těch zvratech, protože jich bylo docela dost, ale nakonec to do sebe hezky zapadlo. Jen škoda, že celej ten tábor byl hodně filmovej až nereálnej, protože věřím, že za 2. SV to v takovejhle zařízeních chodilo o dost jinak. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Od pocatku si film buduje kvalitni atmosferu okorenenou par dejovymi zvraty aby nakonec znicil vse o co celou tu dobu slo. Vse je tak jak ma byt. Herci v cele s Farrellem a Willisem hrajou tak jak maji, kamera neni nicim zvlastni ale jde to, a vubec cely film pusobi docela nadprumerne. Az na ten hrozny konec! Kdyby tam nebylo toho americkeho patriotismu tolik bylo by to mozna za plne.. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Docela tvrdý pohled do nacistického zajateckého tábora, kde se američtí vojáci nějakého zacházení v rukavičkách vážně nedočkali. Co si budeme povídat, oproti Němcům v ruských táborech to byla veselá pohádka, ale těm dobře tak, fašounům. Diváka potěší i česká stopa v tomhle doslova mrazivém dramatu. 80% ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Colina Farrella i Bruce Willise. A ani zde nezklamali. Válečné filmy mne zajímají. Co vyloženě nesnáším je tahle zatracená hudba a "velkozáběry", kterých bylo ve filmu požehnaně. Takže zůstávám někde uprostřed. Děj je také docela průměrný, ale fakt je, že jedna z nejdůležitějších věcí pro vojáka jsou dobré boty. To je stará a svatá pravda!. PS: Po zhlédnutí červen ˇ´22 musím, prostě musím přidat hvězdičku. Ten fillm si to nízké ohhodnocení vůbec nezasloužíl. Byly tam dost silné okamžiky a všechno mělo větší smysl, než ktarý jsem vnímla v době kometáře. Všechno hodnocení filnů jsou tak sublejktivní a navíc násobeny dobou... Takže neni taky jen tak nahodile ohodnotit film, náhodně, podle zrovna nálady.... Ale lidi na o pak koukaj a třeba se tím i řídí. A přitoom to tu píšeme a hodnotíme my, my obyčejní hltači filmů :-) , který něčemu z toho vždy ale rozumějí.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film mnohých žánrov a dejových liniek, čo je jeho hlavný problém. Aby to všetko dokopy fungovalo, tak by to chcelo buď pridať aspoň hodinu na stopáži alebo napísať geniálny scenár, ktorý by aj v skratkovitom podaní všetky línie adekvátne vystihol. Ale to sa nepodarilo. Najviac sa mi páčil akčný úvod s pôsobivou haváriou džípu a následným výbušným bombardovaním. Technická stránka filmu je zvládnutá špičkovo. Ešte celkom dobre funguje aj nasledujúca časť, keď sa hlavný hrdina dostane do zajateckého tábora a zoznamuje sa s jeho fungovaním. Lenže akonáhle sa rozbehne hlavný príbeh, tak to začne pôsobiť skôr otravne. Ako ďalšia protirasistická agitka, ktorá sa pretriasa v absurdnom súdnom procese v zajateckom tábore v ktorom svedčia aj bachári alebo hlavný veliteľ. Nakoniec film príde ešte s ďalším odhalením, ktoré zase trochu zmení žáner. Tú líniu mohli odhaliť skôr a viac ju zakomponovať do deja. Najviac ale film zlyháva v podaní hlavného posolstva ohľadom cti, ktorá má motivovať všetky ústredné postavy. Naivného a neskúseného Farrela, starého psa Willisa, ktorý toho už v živote dosť zažil, súdeného černocha Howarda a aj veliteľa tábora Iuresa. Žiadna z tých postáv nemala byť čiernobiela, ale nakoniec pôsobia ako jednorozmerné figúrky ktorým som nejaké váhanie v rozhodujúcich chvíľach neveril a obetovanie sa jednej z hlavných postáv vo finále vo mne nič nevyvolalo. Je to jeden z filmov, ktoré majú fantastický začiatok a postupne ich kvalita klesá až k fádnemu vyvrcholeniu. Škoda. Nuda to nie je ale ani dobrý film to nieje. Aspoň že ten Willis sa ešte celkom snažil hrať. 5/10. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)

Reklama

Reklama