Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci akčný thriller s výbornými hercami, ktorý si môžem púšťať vždy dokola. Už ani nepočítam koľkokrát som ho videl. Pre mňa zďaleka najlepší Catonov film. V najbližšom čase si chcem pozrieť starší Deň Šakala a už som mimoriadne natešený hlavne vďaka tomuto remaku. A väčšina tvrdí, že pôvodný film je ešte lepší ako toto. Už sa neviem dočkať... ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s originálem Den šakala je to k uzoufání, ve srovnání s jinými politickými thrillery je to o trochu lepší, ale přesto jde o podprůměrný snímek, zatížený romantitzujícím balastem, nepřekonatelnými schopnostmi hlavního superhrdiny a když se Gere z teroristy změní na lidumila, tak jsem toho měl právě dost. Mizerné. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Znají jeho metody... Střeží jeho cíl... Vědí jeho jméno... Je to Šakal. The Jackal je můj oblíbený akční thriller. Umí skvěle vyprávět příběh a atmosféra ve filmu je vynikající. Bruce Willis je charismatický chladný zabiják, který dostane za úkol zasadit strach do všech Američanů, pomocí veřejné popravy. Richard Gere jako Declan Mulqueen, je vytažen z vězení, aby mu v tom zabránil. Asi nikdo nečekal, že větší sympatie poputují k Willisovi. Střída jeden kostým a účes za druhým a připravuje se na nájemnou vraždu. Film má opravdu luxusní soundtrack, který zaznívá ve správných chvílích. Willis i Gere jsou opravdu esa a spor mezi nimi je snadno uvěřitelný. Je to doslova válka mezi dvěma muži. U filmu se skvěle bavím i po několikátém zhlédnutí. Alternativní konec k Šakalovi je rozhodně zajímavý a doporučuji shlédnout. Dává filmu trošku vážnější tón. (98 procent) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy ste Koslová?“ – „Áno.“ – „A krstným?“ – „Major. Major Koslová.“ Prehnane temný triler s mizerne prevedenou akciou a smiešnou snahou o psychológiu, ktorú nedokážu nonšalantne utiahnuť ani miláčikovia našich mám, Sidney Poitier a Richard Gere. Vyloženým omylom kastingu je potom záporák v podaní Brucea Willisa, ktorý na tento typ postáv nie je stavaný, nikdy stavaný nebol a ani nebude (viď. podobne strašný výkon v podobne nekvalitnom Stave ohrozenia). Režisér výborného Rob Roya, Škót Michael Caton-Jones, ponúka za každú cenu afektovane "zlý" (krv, zbrane, nadávky, nezmyslené zvraty) film, na ktorom som sa nudil už v kine ako 16-ročný, kedy mi ku šťastiu stačilo, ak niekto vo filme inému strelil do hlavy. Mrazivá predloha (Deň Šakala s Edwardom Foxom z r. 1973), bola podstatne lepšia. Dočerta, lepšia bola dokonca i priemerná Honba na Šakala (1997) s triom Quinn-Sutherland-Kingsley. V tej dobe to ale divákom stačilo a snímka pri relatívne rozumnom rozpočte 60 miliónov ich na celom svete zarobila temer 160. Kino Považan NMnV 1998 ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká novodobý remake skvělého Forsythova románu, bude asi trochu zklamný. Z původní knížky si film bere snad jen zabijáka a fintu s teploušema (to musel mít Bruce radost;)). Nedá se ovšem říct, že by to bylo něčemu na škodu. Willis je jako šakal naprosto úžasný, v přímém duelu s Gerem mu prostě nejde nefandit a kdyby se mu atentát nakonec povedl, mohlo by to být ještě o hvězdu navíc. No a taky tam hraje perfektní hudba. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Po natočení filmu si Bruce Willis (Šakal) a Richard Gere (Declan Mulqueen) slíbili, že spolu už nikdy nebudou spolupracovat na žádném filmu. (fannah)
  • Přezdívkou Šakal je označován Ilich Ramírez Sánchez z Venezuely. Byl dopaden v roce 1994 a odsouzen v několika procesech k souhrnným trestům, které zaručují, že se na svobodu už nedostane. Za vinu mu jsou dávány bombové útoky po celém světě. Nás jako Čechy zaujme, že do Československa jezdil na tzv. pracovní návštěvy a stýkal se se Státní bezpečností. Z vyšetřování atentátu na Českou sekci Svobodné Evropy z 21. února 1981, po roce 1989, kdy se otevřely archivy socialistických zpravodajských složek, vyplývá, že tento atentát také organizoval on. (sator)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama