Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sang Hwan je dobrotivý, ale tak trochu zbabělý korejský policista. Jednoho dne potká tajemnou skupinu stařešinů, která sebe sama nazývá Sedmi Mistry a říká, že chrání Zemi před starověkým zlem, které před několika sty lety uvěznili a které se teď vrací a žádá vykonat krvavou odplatu na celém lidském druhu. Spolu s krásnou, ale smrtící Eui-jin se musí Sang Hwan tomuto zlu postavit a bojovat nejen o svůj život, nýbrž i o osud lidstva. (cubajz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

system 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna akcni komedie. Humor je snesitelnejsi nez u jinych pro nekoho tezce stravitelnych korejskych komedii a nektere gagy jsou opravdu vyborne. Akcni choreografie je na vysoke urovni, i kdyz draty se tu rozhodne nesetrilo:-), ale myslim, ze ku prospechu filmu, protoze akce je prehledna, hezky se na ni diva a spomlavocky jsou proste uchvatne. 4,5* ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka, Korejcům akce hodně nejde, a to i přes to, že tohle má být komedie. Jen díky pár světlým momentům dávám cenu útěchy a zdejší hodnocení hodně, ale hodně ujíždí někam, kde by vůbec být nemělo. Nechápu, jak tohle někdo může hodnotit tak kladně, asi zdejší si našňupali hodně asie a teď blouzní. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ARAHAN JE STAV OSVÍCENÍ, KDY UŽ SE JEDINEC NEMÁ CO UČIT. BÝT OSVÍCENÝ PODSTATOU VŠEHO STVOŘENÍ ZNAMENÁ TAKÉ SÍLU VLÁDNOUT NAD SVĚTEM. TAKOVÁ SÍLA MŮŽE VÉST KE CTIŽÁDOSTI, ALE I NAPÁCHAT VELKÉ ŠKODY“..... /// Mistři taoismu s nadsázkou – aspoň úvodní superhrdinská návnada: umění levitace, chůze po zdech, údery dlaní (jen né v domě!) tak zapůsobila. Když strážník Sang-hwan zjistí, že lítajícího chlapa nedožene, přichází celkem nudná ,,výcviková“ část. TOHLE NENÍ POČÍTAČOVÁ HRA, ALE REALITA. Po hoďce by mohla začít legrace (jen ať Sang nežvaní ty svoje kraviny!). Jo, technika zvukových vibrací je působivá…. To bylo tenkrát (2004), kdy korejským filmům (ještě) chybělo (to co už dneska mistrovsky zvládaj) - umění vyvolat emoce i ,,u přespolních“. Akce mě baví, ale jinak je to zbytečně dlouhá pohádka. A taky je dobrý zjistit, že nemusím dávat 4 hvězdy každý kravině, kde se mlátěj a lítaj! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem frajer, co chytí na špičku meče letící misku. 2.) Zjistím, že celý Kung – fu je jen o umění se pořádně nasrat. 3.) Thx za titule ,,Tadži“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že Arahan je volně interpretovaný korejský Matrix. Stejně jako Morfeus se svou partou hledá "Vyvoleného", tak sedm mistrů tai-chi touží nalézt Maruchiho, jedince, který dokáže dosáhnout totálního stavu osvícení Arahan a jak se později ukáže, zachránit svět před zánikem. A kdopak, že je ten korejský Neo? Štěstěna se usměje na snaživého matlala Sang-hwana, jenž má svou Trinity v krásné Eui-jin, ladně hopsající po střechách mrakodrapů a běhající po jejich stěnách zezhora dolů (to latexová diva nesvede :-)). Výborné souboje jsou též zrealizovány vesměs s pomocí drátů a některé prvky jsou doslova okopírovány (bullet time, vyhození protivníka do vzduchu a následné odmrštění jeho těla) z Wachovských majstrštyku. Zatímco je Matrix od začátku do konce vážně míněný opus, Arahan lze zařadit do škatulky solidně zábavná a příjemně fantasmagorická akční komedie. 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky mix Matrixu a rôznych pribehov o vyvolenom hrdinovi s akcnymi scenami pojatymu prehnane a humorne jak v Kung Fu Hustle. Prva polovica filmu je cisto komedialna, kedze hlavny hrdina je v nej za totalneho luzra. V druhej sa necakane zvaznie a este vyraznejsie sa dostanu k slovu akcne sceny. Pred rokmi ma bavil film komplet. Tentoraz ma uz ta komedialna cast prilis nebavila. Ale druha polovica a akcne sceny stoja za to. Aj ked su plne slabsieho CGI, tak v tomto filme maju svoj vyznam, takze mi nevadia tak ako obycajne. 6/10. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama