Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný akční film s výborným příběhem. Hlavní hrdina Owen Wilson mě celkem zaujal. Ještě víc mě ale bavil Gene Hackman. Zhruba první patnáctiminutovka je slabá, ničím nezajímavá, pak se film rozjede na plné obrátky. Akční scény tu jsou, některé jsou celkem velké, ale není jich úplně zas tak moc. Velkou chybou to zas tak není. Škoda, že hlavní hrdina neměl nějaké souboje, myslím tím, že jich tam moc nebylo. A taky se mi zdálo, že to hlavní hrdina zas tak těžké neměl si probojovat cestu pryč od nepřátelské linie. Neříkám, že to byla procházka růžovou sadou, ale mohlo to být lepší. Hudba vydařená. Přesto je můj výsledný dojem celkem slušný. Slušný nadprůměr respektivě. Pecka to není, rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 hvězdou, ale dám čtvrtou. Respektuju a líbí se mi, že tento film byl natočen podle skutečné události. Takže mé celkové hodnocení je 72% = **** ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by měla vypadat válečná arkáda. Divoká akční jízda bez jediného hluchého místa. Není to sice takový béčko jako třeba Rambo III, ale realisti a váleční historici by rozhodně měli zůstat doma (však ona je stejně odradí už ta úvodní honička s raketami)! Záporák v teplákovce je přímo luxusní! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,856,790Tržby Celosvetovo $91,753,202Tržby za predaj DVD v USA $40,400,000 //počet predaných kusov 2,200,000║ Lietadlo F-18 Hornet vs. vystrelené rakety je sledovať na domácom kine niečo famózne a preto aj dávam vyššie hodnotenie, John Moore je rutinér ale dosť zručný na to aby pobavil a nenudil. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příšerný "žánrový" konec úplně zbytečně bourá precizně budovanou stavbu dynamického akčního filmu s až překvapivě civilním hrdinou a velmi funkčními modernistickými vychytávkami v režiii a kameře. Moore trefil snesitelný tón, který přebije náborový podtext a dost pochybné bosenské kulisy. Daří se mu udržet španung a díky rychlému střihu a zmíněným moderním efektíkům i velký spád, který bohužel nakonec v závěru zcela rozmetá patetický hudební doprovod a celkově nechutné pojetí (pohledy jednotlivých aktérů jsou doslova tematizací všeho kýče, který lze do amerického válečného filmu nacpat). Nechci ale působit dojmem, že se film nelíbil, svému žánru dostál plně, pobavil, napnul a prošuměl. Holt kdo chce bosenský konflikt v intelektuální hloubce, nechť zkusí raději Zemi nikoho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Owen Wilson na letadlové lodi USS Carl Vinson zadívá směrem k území nepřítele, nastává v historii vojenství doposud nevídaná a bezprecedentní situace, neboť zatímco on je nohama stále na palubě, špičkou nosu již provádí průzkum hluboko za nepřátelskou linií.. Ten americkou armádu oslavující tón snímku mě už za ty léta zkušeností nemůže překvapit, natož rozházet. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Počas natáčania v Zádielskej tiesňave si Owen Wilson (Chris Burnett) zlomil ruku a musel byť ošetrený v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura. (m.a.t.o.)
  • Američania dali na vlastné náklady upraviť lesnú cestu k miestu natáčania scény s anjelom, aby sa na miesto dostala ťažká technika. (andykovac)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama