Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

castor 

všechny recenze uživatele

Thriller, u kterého po nás nikdo nechce, abychom ho brali námětově vážně. Ve válce se umírá, ale dá se z ní udělat i docela solidní videoklip se samoúčelnými, ale velmi slušně zvládnutými akčními scénami, až si budou někteří podupávat v rytmu svištících kulek. Herecky je to rutina, režijně pár dobrých nápadů dostaneme (John Moore se poté nicméně ještě víc „pokazil“: důkazem je třeba mdlý Max Payne nebo pátá Smrtonosná past). Párkrát je to nechtěně úsměvné, jindy vědomě patriotické, ale vesměs docela převyšující běžnou hollywoodskou válečnou produkci. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

owen wilson zde byl stejně věrohodný jako tugg speedman bena stillera v tropické bouři, a tak jsem se musela nechtěně celý film smát.. dobrá volba? pro tenhle film by byla jediná správná volba obsadit místo gena hackmana stevena seagala a pak bych mohla tenhle film s klidným svědomím poslat tam, kde ani slunce nesvítí.. nechť žije jeníček!:-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE NÁMOŘNÍ BOJOVEJ LETEC. ŽIVOT JE TVRDEJ. UDĚLEJTE VŠE, CO JE VE VAŠICH SILÁCH. KLIČKUJTE PŘED SVÝMI PRONÁSLEDOVATELI, VYUŽIJTE SVŮJ VÝCVIK. UNIKEJTE, PŘEŽIJTE, A MY VÁS PŘIVEDEME DOMŮ “....... /// Ble..ble...ble a máme tu SUPER souboj F-18tky a protiletadlový střely – to je fakt paráda!!! Těch několik minut je dokonalých! Na a pak může znuděnej poručík ukázat, co v něm je. Terén mu moc nepomůže a počasí taky ne. Fakt, že je kapku mimo určenou trasu taky na optimismu nepřidá. Ještě že na lodi šéfuje dědek Hackman, kterej už má nějaký zkušenosti.... Jestli tomu dobře rozumím... vás neserou ty idiotský nesmyslnosti ! ? Třeba takovej Saša. Frajer až na půdu a s vodstřelovačkou netrefí sedící chlapa, aby pak podle prázdnýho zásobníku nalezenýho v polích, odhadl barvu očí nenarozenýho parchanta (tady kapku přeháním, ale voni to dělaj celej film....). A ty nesmysly na konci....to je jako věřit Tereze Hodačový, že vymetla korupci u policie a zajala Berdycha a jeho chlapce (omlouvám se tenisovému reprezentantovi za ty, jenž to popletou). Zlatej Rambo, to byl aspoň chlap. Ale jestli naopak preferuješ filmy, kde NEuvěřitelnej hrdina proběhne bitevním polem tam a zpátky nezraněn, přidej si k mýmu hodnocení 5*! (Aha, to by potom nevyšlo....to je jedno, čím víc hvězd, tím víc film HRDINA). Přestože jsem poslal logiku do Bosny.... prostě to nešlo....sorry. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že tankem se dá opravdu vyřešit spousta problémů. 2.) Myslím, že Owen Wilson by měl v Rambovi nahradit Stalloneho. 3.) Vždycky jsem chtěl všem vyprávět o tom, jak jsem se tenkrát ocitl uprostřed Bosenských lesů.... /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel závěrečná nechutně patetická scéna záchrany kazí celkový dojem filmu a sráží ho do průměru. Bez povšimnutí však určitě nezůstává brilantní technická stránka filmu. Sestřelení letadla je neskutečně precizní, stejně tak většina akčních částí je pod pevným vedením režiséra a zvukařů silným zážitkem. Owen Wilson byl překvapivě velice dobrá volba, stejně tak na druhé straně veterán Hackman. Scénář je sice prostinký, ale válečná tématika je zde podána vcelku s rozvahou a srbský konflikt je určitě sám o sobě dostatečně zajímavý na to, aby diváka udržel v pozoru a to i přesto, že je nám podáván typicky americkou mainstreamovou ručkou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SPY GAME+ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ Vojnová dráma to rozhodne nie je, pretože vojnový konflikt slúži len na rozpútanie divokej akcie. A kvôli vizuálnej divokosti film stráca na atmosfére ALE... Ako americký akčný film je to viac ako priemer s nadupanou akciou, pátosom na uzde a dokonca sa dá pri ňom aj zamyslieť nad nezmyselnosťou vojny. (Aj keď takému Kusturicovi stačí jediné grgnutie, aby lepšie vyjadril to isté ako tu za tých 100 minút). Skrátka dobrý akčňák s prekvapivo vážnym Wilsonom a štandardným Hackmanom. A fakt nikomu neverte, že je to podľa skutočnosti... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Scény nasledujúce hneď po zostrelení až po moment, kedy telefonuje Chris Burnett (Owen Wilson) zo skaly sa natáčali pri prameni Kráľovej studne (Veľká Fatra, pod vrchom Krížna). (ČSFD)
  • Ve scéně na letadlové lodi, kdy vojákům spadne míč do vody, zakříčí jeden z nich: „Wilsone!“. Fráze je odkazem na o rok dříve natočení snímek Trosečník (2000). (rakovnik)
  • V době natáčení na Slovensku se na slovenském území po 104 letech neobjevil sníh, a tak musel být ve všech scénách uměle nahrazen. (KucC)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama