Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel Kintner a jeho přítelkyně Susan Watkinsová si konečně našli pár dní volna, aby odjeli na dovolenou. Zejména Susan byla v poslední době hodně vytížená a ještě těsně před odjezdem řeší problémy s filmovým štábem …Když Susan s Danielem dorazí na exotický ostrov, začnou si chvil volna užívat plnými doušky. Procházejí se po tržišti a těší se, že se druhý den budou potápět. Ráno je nádherné počasí a Davis, instruktor, dává rekreantům, účastníkům potápěčského kurzu, poslední pokyny. Daniel se Susan se pak plně věnují pozorování podmořského světa. Když se konečně vynoří nad hladinu, přesně v určený čas, zjistí ale, že jejich loď už není nablízku. Na obzoru sice zahlédnou dvě plavidla, žádné ale nereaguje na jejich mávání a volání a Daniel nedoporučuje, aby se k nim pokusili doplavat, aby příliš nemrhali silami. Výstroj, zejména láhve naplněné kyslíkem, je udržují nad vodou a oba mladí lidé začínají prožívat hrozivé hodiny uprostřed vodní hladiny, zcela bez pomoci a odkázáni jen jeden na druhého. Susan má žaludeční potíže a tak jí Daniel radí, aby se na chvilku natáhla na vodu a zdřímla si. Když se dívka probudí, nikde Daniela nevidí. Málem se jí zmocní panika, ale nakonec se oba opět setkají: když usnuli, rozdělily je vodní proudy, které jsou v těchto místech, jak se zdá, velmi silné. Po chvíli oba požahají medúzy a Susan kousne do lýtka nějaká ryba. Horší ale je, že kolem neustále plavou žraloci. Zatím se sice agresivně nechovají, ale jejich přítomnost je více než hrozivá. Tak pomalu plynou hodiny a přichází noc... (TV Prima)

(více)

Recenze (205)

Marigold 

všechny recenze uživatele

V důsledku dosti bizarní pokus o dokumentaristicky pojaté drama. Chris Kentis se snaží evokovat situaci dvou lidí lapených v osidlech širého moře minimalistickými prostředky ruční kamery, ale troufám si říct, že naprostá většina dramatičnosti příběhu prýští ze samotné situace, ne z jejího ztvárnění. Ono v samotném zpracování není moc kde brát, ti dva se zjevně nemají o čem bavit, chvilkové hádky prostřídané zajíkavými vyznáními lásky těžko zvednou diváky ze sedadel, navíc když herecké provedení je vskutku prostřední. Absolutním hřebíčkem do rakve atmosféry jsou vyšinuté prostřihy a detaily na nejrůznější zástupce tropické fauny a flóry, nočního života v letovisku a fušérské doplňující scény z pevniny, které působí dojmem, že si je natočil zvídavý německý turista do rodinného archívu (hned vedle obnažených zadnic plážových krásek). Není se proto co divit, že z potenciálně hodně nadějného dramatu vzniká beztvará patlanina s několika žraloky, prázdným žvatláním dvou herců a podprůměrným provedením. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já se bál a tu krátkou dobu filmu jsem byl napjatý jak struna. Mám rád žraloky a osobně se mi líbí ten pocit stísnění. Co na to, že to je levné. Takže to má mít produkci jak Bayovi filmy? No ták. Mě se film líbil a splnil co měl. Zajímavý nápad + žraloci + žádný happyend. Za každý tento bod je hvězda a ta navíc? Za to jak to akorát velká většina shazuje a hledá jen to špatné. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Byla to celkem nuda, ale kdyby se vystřihla první půlka a pár blbých scén a dialogů, byla by to skvělá čtyřicetiminutová ukázka jak budovat hrůzu a napětí, protože např. scény s obrysy žraloků nebo s medúzy jsou opravdu působivé a vzbuzuje ve vás natolik mrazivý pocit, že už vodu možná nebudete chtít v životě vidět. Takhle je to ale jenom nudný film s dvěma nebo třemi vynikajícími scénami, což navíc potvrdí konec, který si každý domyslí ještě před začátkem filmu (tedy pokud zná událost podle které byl film natočen). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pěkný námět na film, přetavený v zajímavý, téměř psychologický thriller o dvou postavách. Bohužel, nejhorší devizou tohoto filmu byl fakt, že mi kamarád "vykecal" konec, takže když jsem věděl, jak vše dopadne, pouze jsem čekal na závěr, nicméně jsem se nenudil. Obdivuji scénáristy, co vše dokáží vymyslet za nápady, když mají k dispozici dva lidi, houpající se na otevřeném moři. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Potápěčská noční můra to teda byla. Dívat se přes hodinu na dva lidičky, jak leží na hladině moře, jak se hádají, usmiřují a čekají na pomalou smrt, přitom se kamera houpe ze strany na stranu společně s vlnami a divák získává pocit autentičnosti. Pak přijdou žraloci, pak přijde konec... Divné a stísněné. Na druhou stranu je to vlastně všechno a nic víc v tom člověk nenajde. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Chris Kentis napsal původní návrh scénáře za necelých šest dní. (KucC)
  • Ve filmu byli použiti karibští útesoví žraloci. (KucC)
  • Jména hlavních postav se shodují se jmény jejich herců. (KucC)

Reklama

Reklama