Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duch Kayoka pokračuje v naplnění kletby nevinných obětí. Realitní makléř a jeho mladší sestra, Kyouko, navštíví dům, kde byli Kayoko a Kobayashi zabiti a kde byla dostižena i rodina Murakami. Rodiče Murakami se stali obětmi Kayokova ducha a ona brzy na to zešílela. Jak se kruh pomalu uzavírá, kletba se zdá být čím dál jasnější (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Moje druhé stretnutie s japonskou sériou Ju:on hodnotím slabšie ako prvý jotg. Tentokrát je skutočne najväčšou slabinou scenár, v ktorom som sa strácal a v závere som musel skonštatovať, že tentokrát to bolo už príliš prekombinované (a nepáčilal sa mi najmä opätovná recyklácia motívu školáčok). Ale scenár pri japonských ´´ring´´ hororoch nie je to podstatné, viac tu ide o atmosféru, o vizuálne a najmä zvukové lakačky. A tie sú v štvorke opäť bohato zastúpené (moja top tentokrát bola obesenec, ale nemocnica bola tiež cool). Častokrát sú však trebárs oproti trojke nedotiahnuté, čo miestami dodáva ešte podivnejšiu atmosféru. A absolútnym plusom je Toshio, ktorý má tentokrát niekoľko rozkošne úchylných čiernohumorných nápadov (ako šoférovanie či trebárs príčina toho buchotania na stenu). A aj keď by som mal dať 3* (ďalšia u mňa čistokrvná 70), ak porovnám americký Grudge s týmto kúskom , tak to nejde inak ako za 4*. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podobné jako jednička. Opět děsivá atmosféra, které dominují bílí a zkrvavení duchové. Některé scény dokáží opravdu vyděsit na 100%. Děj je podařený a druhý příběh byl naprosto famózní. Jako celek to taky působí dobře, sice trochu složitě, ale postupem času to do sebe zapadne. Nějaké vysvětlení toho všeho kolem "Nenávisti Ju-on" se ale nedostavilo. No, třeba bude ještě další díl. Dobrý horor! 75% ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Dvojka si oproti jedničce trochu pohoršila rozmělněným dějem, který má málo sjednocujících prvků na to, aby se mi zdál plynulý. Skákání od jedné postavy k druhé je sice v rámci japonského hororu vcelku obvyklé a jsem na něj osobně dost zvyklá, ale v tomto případě jsem se v tom občas dost ztrácela. Bubáci, tedy Toshio a Kayako, straší stejně kvalitně jako v jedničce, ba dokonce některé scény jsou ještě lepší. Je tedy opravdu škoda, že děj je tak chaotický a můžu dát jenom 3*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle Džuon, v pořadí čtvrtý, mě bavil ze všech Džuonů nejvíc. Bavily mě vesměs postavy, bylo v něm asi nejvíc "strašidelných" momentů (hned v úvodu třeba chlapeček pod volantem) (chlapeček i jinak tentokrát docela perlil), nebo všelijakých bizarností (oběšenci, porod). Jede se stále ve stejném stylu a ve stejné formě jako v dílech předchozích, což pro někoho může být dobře a pro někoho zase ne. Já jsem každopádně rád, že už mám tuhle starou DVDčkovou sérii z krku a můžu jít na něco novějšího, třeba... třeba na americké remaky Džuonu! ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

No fuj! Tohle zase byla síla. Další z řady asijskýcho hororů, co mě prostě dostal. Triky sice nejsou úplně bez chyby, ale to nejdůležitější je, že fungují! Atmosféra je hustá, že by se dala krájet a nestvůra je správně nestvůrná. Výsledek trochu sráží fakt, že takovýchto hororů je již přeci jen hodně... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Keisuke (Shingo Katsurayama) v jedné scéně nalezl pomačkanou fotku, na které byl Katsuya (Kanji Tsuda) a Kazumi Tokunagovi (Shuri Matsuda), jež vystupovali v předchozím díle Nenávist (2002). (Keisuke)
  • Ve scéně, kdy se Chiharu (Yui Ichikawa), baví s Hiromi (Erika Kuroishi) o roli ve filmu, která jim byla nabídnuta, procházejí uličkou. Tou samou uličkou procházela Chiharu v prvním díle společně se svými kamarádkami Miyuki (Yukako Kukuri) a Izumi (Misa Uehara). (Keisuke)
  • Školačka Chiharu (Yui Ichikawa), které byla věnována celá jedna kapitola, se objevila i v předchozím filmu Nenávist (2002), kde měla nepodstatnou roli, a je tak kromě rodiny Saeki jedinou postavou, která se objevila jak v prvním díle, tak i v jeho pokračování. (Keisuke)

Reklama

Reklama