Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina by měla držet pohromadě. Zvlášť o Vánocích. A to i ve chvílích, kdy mezi typické vánoční zvyky rozhodně nepatří nakládání právě zavražděného synka/bratra do kufru auta. Každoroční rituál průměrné americké rodiny (cesta k příbuzným kamsi na venkov) totiž přeruší otcovo dobře míněné rozhodnutí vzít to „zkratkou“, která ale nabízí pouze nekonečnou cestu lesem, bez odboček, bez jiných aut, bez života. Byla by hloupé tu prozrazovat cokoliv následujícího.. Nevídaná bezútěšná atmosféra, psychický teror i morbidní humor, které nám tvůrci předkládají, se tu totiž relativně dlouho neobjevily. Určitě se tu ale nebudu rozplývat o nějakém žánrovém přelomu a nedýchání během několika scén, to určitě ne, nicméně je sympatické, jak málo tenhle projekt musel STÁL a jak účinným se ve výsledku přesto STAL!! 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Štědrej večer nastal, očistec přichystal, očistec přichystal… Mírně natažený šot BESIPU o jedné rodině Homolkových na cestách, plný nalívání si čistého vína, černého humoru, napětí a sarkasmu - to vše pod otcovsky láskyplným dohledem brilantního Raye Wise za volantem rodinného kočáru. Pravda, jednání postav většinou postrádá logiku a je na míle daleko od předpokladu, jak by se lidé v dané situaci měli chovat, nicméně závěr vše s přehledem uvede na pravou míru. A povídám ti, jestli si to Atari neprosadíš, seš u mě mrtvej Harrington..! ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pročítám komentáře uživatelů a větší procento celkové reakce je v negativním ohlasu ohledně přidaného humoru v tomhle žánru. Můj pohled je pozitivní. Skvělý horor s výbornou atmosférou. *Hodnocení*: Jedna hvězdička zaslouženě pro Lin Shaye, která byla vynikající a byla přínosem lekaček (nejvíce s brambůrkami, když jsem se ponořil do příběhu Raye Wise - to jsem myslel, že odhodím šálek s kávou). Druhá hvězdička patří škrábání v mozku (na tuhle scénu nezapomenu) a třetí za finální pointu, která je velmi cenná v tomhle žánru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U atmosféry tohodle hororu jsem se posral. Asi tak moc, jako když jsem naposled viděl Znamení ve zdi. To byl mimochodem taky horor z Francie, jen ten měl takovou tu skutečnou mysteriozní atmosféru. Tenhle by jí měl taky, jen by si nesměl z hororů tak šíleným způsobem dělat prdel. Ono to z počátku vypadá děsně vážně, ale už po pár minutách si řikám...doprdele co to je, co se to tam děje, to není vůbec normální....a ono to normální fakt nebylo, a ze snad ani jedný scény ta normálnost nevyprchala. Díky ní je ale ten film tak dobře hodnocenej. Je to totiž strašná sračka, někdo to asi pochopil, že točí strašnou sračku, tak to natočil se vším všudy. Až na to, že přibral téměř dokonalou temnou atmosféru, kdy se film odehrává z 95 procent ve tmě a jsou vidět jenom jistý světla. I tak to stačilo, a já měl nasráno až za ušima. A to i přesto, že jsem se vlastně smál. Divný docela, ale efektivní. Mně se to totiž nakonec docela líbilo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím, prečo majú niektorí tvorcovia potrebu tlačiť do ponurých thrillerov humor. Dead End obsahuje tiež veľa logických lapsusov. Ale jeho najväčším handicapom je, že si tvorcovia myslia že nakrútili thriller s šokujúcou pointou, pričom ju každý odhalí po prvých desiatich minútach. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama