Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Angela pořádá večírek v strašidelném domě na kopci, ale nikdo z hostů nevěděl že v domě je zlo a každého kdo vstoupí promění v démona. (ČSFD)

Recenze (59)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek, na kterém notně zahlodal zub času. Velmi naivní osmdesátkové béčko, které vás opravdu nevyděsí. Tajuplná atmosféra naprosto schází, jízda kamery ala Evil Dead na dobré strašení nestačí. Prostinký příběh o domě posedlém zlými duchy nepřináší nic nového - parta mladistvých se ocitne v pasti, a kdo neuteče (což se zdá téměř nemožné), promění se v démona. Hvězdu si určitě zaslouží nápadité masky! Gore efektů je pomálu a vymáčknutí očí je sice efektní, avšak osamocené. Další hvězdu si zaslouží hudba, především závěrečný song skupiny Bauhaus (Stigmata Martyr). Dům sám o sobě je pěkný, co je to však platné, když místo, abyste se báli, chce se vám stále více a hlasitěji smát. Nejlepší scénou tak zůstává tanec Angely před plápolajícím krbem. Film na nedělní odpoledne pro starší školáky... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skutocne dobry horor a dalsi dokaz toho, ze kvalitne veci sa najdu hlavne mimo komercneho mainstreamu /obcas ja v mainstreame, ale len obcas/. Strasidelny dom ja kapitola sama o sebe, strasidelny je uz aj samotny vecierok a potom sa zacina dobra a kvalitna hororova jazda. Reziser Kevin Tenney mi sice nic nehovori, ale ako horor je tento film dobrym kuskom. Ovsem, na kultove vysiny 70. rokov toto nestaci a stale je to len becko. 67 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Architekt si dal záležať na výbere domu, kde sa skoro celý dej bude odohrávať, maskéry si dali záležať na znetvorených tvárach a dokonca sa vydaril aj samotný démon. Lenže ten je tu len ako taký pozorovateľ, čo je dosť veľká škoda, keby pobehoval po baráku spoločne s infikovanými teenagermi, bola by to väčšia sranda. Čaká nás aj nejaká odvážnejšia nahota, full frontal tu nie je, ale raz vidíte to, potom zase ono... Inak ide sa v slasherových naratívnych šľapajách, nechýba totiž ani final girl, len s tým rozdielom, že o slasher nejde. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Napriek dobrej atmosfére je film iba o pobehovaný teenagerov po starom dome kde nejaký duch vstúpi do jedného z nich a začne ich postupné vraždenie a ich následné oživenie takže s ubúdajúcimi obeťami pribúda démonov ktorí to musia zvládnuť do východu slnka keď končí Halloweenska noc a ich sila sa potom vytratí. Ničím výnimočný ale i celkom nedementné správanie teenagerov, snažiacich sa užiť si Halloweena v starom opustenom baráku. Páčil sa mi len Angelinin tanec za svetla stroboskopu po jej ovládnutí démonom. Baby tu nemajú problém s ukázaním predností takže priemerné 3 hviezdičky s veľkým prižmúrením oka. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je Halloween a tak mladý idú na party do starého domu ale kde číha niečo horšie ako je človek prevlečený za monštrum. V tom dome našli staré zrkadlo a za chvíľku démoni začali vstupovať do viacerých zúčastnených. A po chvíli sa začali meniť v monštrá. Masky boli vynikajúce, hudbu som tu nepostrehol ale zvuky hodili sa sem. Toto je veľmi pôsobivý film a prirovnal by som ho k filmu démoni ale tento ma bavil viac. A to hlavne skrz tej strašidelnosti akú vedia staré domy navodiť a keď je to staré krematórium a začnú tam vyčíňať démoni a tak môžem len povedať bravoo. Pár nedokonalostí tu je a to hlavne v správaní postav a preto nedám plný počet, ale aj keď je takýchto podobných filmov veľa aj pred rokom 1988 urobil na mňa veľmi dobrý dojem. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu trvalo 4 týždne. (beso74)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)
  • Rozpočet filmu byl 1 200 000 dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama