Reklama

Reklama

Střípky vzpomínek

  • USA The Bumblebee Flies Anyway
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Barney Snow se jednoho dne probudí v nemocnici a ze svého života si nepamatuje nic, jen své jméno a opakující se vzpomínky na autonehodu. Budoucnost je nejistá a on si z kliniky vytvoří přechodný domov. Brzy zjišťuje, že všichni ostatní z oddělení umírají na smrtelné choroby - všichni kromě něho. Když další pacient Mazzo požádá Barnyho, aby dělal hostitele jeho setře Cassie, která jej chodí navštěvovat, vznikne mezi nimi hluboké přátelství, které rozkvete v lásku. Pro Barnyho tento vztah znamená nový začátek. Jak mu však střípky vzpomínek začínají vytvářet celistvý obraz, začíná odhalovat záhadu kolem svých podivných snů a upomíná se na svůj předešlý život. Jak bude Barney reagovat, až jednoho dne zjistí celou pravdu o své minulosti a jak se zachová, když ho Mazzo požádá o pomoc, kterou je těžké odmítnout? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Sú filmy ktoré sú natočené tak, že aj z obyčajného námetu dokážu vytĺcť absolúne maximum. Sú však aj filmy, ktoré napriek skvelému námetu nedokážu vôbec zaujať. Myslím, že to je problém aj tohto filmu. Napriek námetu, ktorý by mohol divákovi ponúknuť široké spektrum etických či psychologických tém na premýšľanie, film prepláva okolo tohto všetkého len veľmi povrchne. Asi aj preto môj dojem z neho bol akýsi nijaký a mám pocit, že skôr než by som sa stihla nad čímkoľvek z neho zamyslieť, tak zabudnem o čom bol. Ale nie kvôli experimentálnej liečbe... ()

Jack_D. 

všechny recenze uživatele

na tento film jsem narazil uplne nahodou pri prouzdani po televiznich kanalech. Prestoze ho davali docela pozde, behem chvilky me chytnul a vydrzel jsem az do konce. Elijah Wood v hlavni roli byl prekvapive presvedcivy a myslim ze to pomohlo celemu filmu. Zaverecne rozulneni bylo take docela originalni... Kazdopadne vsem doporucuji. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film pojatý zvláštnym spôsobom. Chvíľami pozoruhodný, chvíľami diskutabilný a chvíľami čisto obyčajný. Elijah Wood bol fajn, ale tiež by som si tam vedel predstaviť niekoho iného. Film ubehol moc rýchlo aj keď sa objavilo zopár nudných scén, no škoda neprepracovaného scenára, mohol byť z toho oveľa silnejší film. 68% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mladý Barney se bez vzpomínek na minulost probouzí v nemocnici, kde jsou mu společností jen noční můry vracející se autonehody a několik dalších pacientů, kteří tu však „bojují“ o to nejcennější. Bezkrevný výkon Elijaha Wooda (snad i to kolečkové křeslo podává suverénnější výkon) nikterak nepomáhá povrchnímu dramatu (bez hlubšího myšlenkového poselství) o naději, nevyléčitelných chorobách a jednom zdánlivě zajímavém experimentu. Jeho vizáž permanentně zasněného hošíka už mi roky leze krkem, Rachael Leigh Cook je sice moc roztomilá, přiznejme si ale, že herecky toho příliš nenabízí, mít na nose obrovskou bradavici a třicet kilo navíc, určitě by nedostávala příležitosti ani v těch podprůměrných snímcích. ()

Vilhelmína 

všechny recenze uživatele

„Kdyby ses měl vzdát minulosti, abys měl budoucnost, udělal bys to?“ „Já to udělal a z mýho života zbylo tohle.“ „Jsem čistá stránka, na kterou se zapisuje jen samý umírání.“ Při pročítání komentářů jsem si celou dobu říkala, zda jsem se dívala na stejný film, jako ostatní komentující. Už víckrát se mi stalo, že se můj názor rozcházel s většinou a jelikož většina se zde kloní spíše k průměru, musím připojit názor svůj. Štřípky vzpomínek určitě neaspirují na drama roku, nicméně patří k filmům, které kupodivu i přes velice smutné téma nepřivodí divákovi rozsáhlou depku, ale spíš pocit, že i při nevyhnutelnosti, kterou s sebou nevyléčitelná nemoc nese, není nezbytně nutné propadat beznaději. Projev Elijaha Wooda rozhodně nebyl strnulý, ale naopak naprosto adekvátní charakteru postavy, kterou hrál (chtěla bych vidět kohokoliv jiného s břemenem, které musel nést, jak by hýřil energií), čirost ostatních postav a střídmost celého projektu naprosto skvělá, hudba báječná. Dávám za 4* a rozhodně doporučuju. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama