Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja archanieli bojujú s Luciferom, ktorý na seba vzal ľudskú podobu, a zabijú ho. Po 18. rokoch však Lucifer, nezničiteľný vládca pekla, prichádza znovu na svet. Prevtelil sa do postavy plachého školáka Andrewa, ktorý si svoju diabolskú podstatu uvedomí až v deň svojich narodenín. Začína horor, v ktorom archanieli a ľudia spoja svoje sily v boji proti samotnému vládcovi pekla. (helljahve)

(více)

Recenze (13)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Horor so satanskou tématikou o Luciferovi, ktorý sa snaží na Zemi nastoliť chaos. Z filmu mňa ako fanúšika punkrocku a new wave zaujal snaď len soundtrack zložený z kapiel ako Sex Pistols, Ramones, Talking Heads, Patti Smith, Rezillos, Richard Hell (zaznie tu slávny song Blank generation) či Boomtown Rats. Ale film samotný za veľa nestojí. Snaď len brutálna scéna s vybíjanou stojí za pozornosť, ale inak je film strašne nudný a uťahaný a neobsahuje nič čo by sme nevideli predtým. Ostatne v mnohých momentoch dosť vykráda slávneho Omena. Herci sú tiež dosť nevýrazní a krajne nesympatickí. Myslím že tento film je zabudnutý oprávnene. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji tento rádoby satanský horor ani schánět! Mě se to podařilo, ale kdyby tento chabý Lucifer upadl v zapomění filmového pásu, o vůbec nic bychom nepřišli! Jediná povedená scéna, kdy vyvolává své bratry ze záhrobí! Vše ostatní jen hnusná béčkovina plná barevných světelných paprsků, které tyto filmy okamžitě odsuzují k zániku! viz například http://www.csfd.cz/film/31525-dite-z-manhattanu-dabel-prichazi/ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Satanský horor těží ze snímků jako je The Omen (1976), fakta ohledně andělů si však vykládá po svém. Zcela ignoruje, že andělé, včetně Lucifera, nejkrásnějšího z nich, nejen nestárnou, ale jsou nesmrtelní. Lucifer se sice vrací, ale boj s ním je poněkud komický. Přesto se mi snímek líbil, i když nejlepší jsou scény z hradu - úvodní střet Lucifera a Raffaela a závěrečný, kdy Lucifer povolá mrtvé, což evokuje Noc oživlých mrtvol. Ty jsou ryzí gotický horor. Své kouzlo mají ale i krvavé křtiny v kostele a samozřejmě pašijové hry, co se poněkud zvrhnou. Mrtvých je dost a efektní je třeba vražda matky. Věrohodně rovněž působí scéna se psem - žádná zcepenělá mrtvola. Film má velice pěkný vizuál, některé obrazy jsou poetické, jiné tajemné a strašidelné. Úvodní scéna našla možná inspiraci ve známém obrazu A. Böcklina Ostrov mrtvých. Výborná hudba je doplněna dobovými punkovými, rockovými a novovlnnými songy: Sex Pistols - Anarchy in the U.K., Ramones - Blitzkrieg Bop, Talking Heads - Psycho Killer ad. Dnes film zaujme asi hlavně sběratele a ortodoxní fanoušky žánru, běžnému divákovi bych ho nedoporučil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Nebojácní“ má takový příjemný osmdesátkový nádech, pro který si ho mohou nějací diváci oblíbit, ale na druhou stranu je to i takový film trochu o ničem, kde víte, jak to asi celé dopadne. Ten příběh je prostě až moc fantasy a horor se zde projevuje hlavně krvavým pojetím, což úplně nestačí. Za mě si to ale sáhne alespoň na ten průměr, ale víc tomu dát nemohu. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vcelku zaujímavý satanský horor, pojednávajúci o tradičnom boji dobra so zlom, možno trochu inšpirovaný známym Omenom, ale to zase až tak nevadí... Triky a masky sú na počiatok osemdesiatych rokov uspokojivé, vizuálne efekty boli občas trochu prešvihnuté, ale taký bol dobový trend a k slovu sa na chvíľu dostali aj moji obľúbení zombíci, takže z môjho pohľadu spokojnosť... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Frank LaLoggia silně protestoval proti účasti zombies ve filmu, nicméně producent Charles M. LaLoggia ne tom trval, protože v té době byly zombie filmy velmi populární. (hladass)
  • K výrobě makeupu zombies byly použity barevné kukuřičné vločky. (hladass)
  • Film byl natočen za 7 týdnů. (hladass)

Reklama

Reklama