Reklama

Reklama

VOD (1)

Fong Si-Yuk je talentovaný bojovník kung-fu, kantonský lidový hrdina a rebel. Poté, co se dostává do konfliktu s úředníky dynastie Čching, se uchyluje do Shaolinu, aby unikl trestu. V klášteře se však setkává s tvrdou disciplínou, soupeří s proslulým mnichem San Te a objevuje spiknutí, v němž se představitelé dynastie Čching snaží Shaolin zničit. To vše bude velkou zkouškou pro jeho tělo i mysl. Snímek je jedním z posledních filmů z produkce studií Shaw Brothers a jako takový diváka opět nenechá na pochybách, že má co do činění s prvotřídní kung-fu klasikou. Tenhle film má zkrátka všechno, co ke každému správnému kung-fu filmu patří - vzrušující akční souboje, dobré herecké výkony a nechybí ani humorné momenty, které chvílemi toto dílo posouvají vyloženě až na hranici komedie. V dalších významných rolích se objevují Liu Chia-liang, Lily Li a Jason Pai Piao. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Problém tohto filmu nie je v príbehu, choreografií, réžií alebo hudbe. Dokonca nie je ani v postavách - Gordon Liu sa vracia ako San Te a jeho postava je skvelo napísaná a oproti predchádzajúcim častiam aj vážna. Problém je s hlavným hrdinom. Hoci je jeho arogancia ťahúňom filmu, vadila mi. A to poriadne. Arogantnosť, nepoučiteľnosť a primitívnosť postavy je síce spravená a zahraná dobre ale byť na mieste akéhokoľvek učiteľa zmlátim ho ako žito...hoci by ma asi porazil. On uberá filmu na pôsobivosti, hravosti aj pútavosti. Hlavný hrdina ako neznesiteľný fracek? Takáto postava by mi nefungovala nikde. Takže hoci to nie je katastrofa, predchádzajúce dva diely sú koncepčne omnoho lepšie. Aj napriek najkratšej stopáži to bolo dopozerané s veľkým sebazaprením. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 2/10 Efekty 7/10/// +hlavně v závěru dobré bojové scény, setkáme se tu s naším hrdinou z předešlích dílů -téměř bez hudby, o pár vteřin dopředu posunutý zvuk, špatný dabing/// První díl patří k tomu nejlepšímu z této trilogie. Druhý není špatný, ale už se nebere vážně a je dost odlehčený, no ale alespoň má dobrého záporáka. Kdežto tento třetí díl selhává snad ve všem. Hlavní hrdina je děsně protivnej po celou dobu filmu. Hrdina z předešlích dílu je tady jen vedlejší postava. Navíc film hodně trpý po technické ztránce. Za vydění stojí jedině několik soubojů, ale ani ty nevytáhnou film z podprůměru./// Celkem 40%/// ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj v tomto diely sa San Te objavi len ako vedlajsia postava (tentokrat ho ale znova hra Gordon Liu) mentora hlavneho hrdinu a nejaka velka nadväznost s predoslymi dielmi tu nie je. Aj Shaolinsky klastor vyzera uplne inak. Podstatne lacnejsie. Asi preto lebo sceny z klastora su natocene v interieroch s namalovanou oblohou. Holt v 85tom uz davno neboli tieto klasicke SB kung-face v mode. A aj ked sa reziserska legenda Lau Kar-Leung tentoraz snazil prisposobit dobe tym, ze namiesto vazne pojateho pribehu vsadil na humor, tak sa neodkladne ukazalo, ze mu usiel vlak a etablovanym novym hviezdam (Jackie Chan, Sammo Hung, Yuen Biao) uz konkurovat nedokazal. Humor v jeho podani je skor divny ako vtipny. Hlavny hrdina je sice vdaka charizmatickemu predstavitelovi sympaticky, ale vdaka tomu ake hovadiny ho nuti robit scenar mu nemame dovod fandit. Bitiek je tiez menej vdaka comu prva polovica filmu dost nudi a aj ich prevedenie je uz zastarale. A samotna zapletka postrada nejaky poriadny dramaticky prvok, ktory by film poriadne nakopol. Vo filme sa vlastne nic poriadne nedeje, nikto nezomrie, nikto nikoho nechce pomstit, proste nic. Len sled scen v ktorych si trochu zablbne hlavny hrdina. Vysledok je rozpacity mierny nadpriemer. Pokial chcete vidiet kvalitny film o Fong Si-Yukovi, tak si pozrite verziu s Jetom Li. 6/10. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Fong Sai-Yuk je zdatným bojovníkem, ale není bystrým studentem ve škole. Díky svým vylomeninám dostává bratry a rodiče do zbytečných problémů. Proto je matkou poslán s bratry do kláštera Shaolin, aby unikl potrestání, ale i nadále způsobuje trable. Výcvik 36. komnaty (1985) nabídne docela dost akce, ale předchozí díly příběhově nenavazující trilogie 36 komnat Šaolinu (1978) a Návrat do 36. komnaty Shaolinu (1980) byly lepší. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Až spartánský výcvik v Šaolinu (bohužel redukovaný víceméně na 2 techniky) naučí vzpurného, rozmazleného a pyšného (v kung fu však excelentního) flákače troše pokory a poslušnosti. Samozřejmě to jsou hlavně bitky (včetně té masivní, dramatické závěrečné), které tuto jednoduchou akční komedii s pohádkově hloupoučkým příběhem vytahují na průměr. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Liu Chia Liang (Lau Kar Leung) napsal scénář, režíroval, dělal choreografii soubojů a zahrál si ve vedlejší roli. (Rominator)

Reklama

Reklama