Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodník Wong Yu využívá své pochybné umění kung fu ke klamání vesničanů, pro své potěšení a zisk. Předstírá, že je posedlý rozzlobenými bohy, a obírá vesničany o peníze. Když je však vesnice přepadena bandity, musí své pochybné schopnosti použít i proti nepřátelům. (Epistemolog)

Recenze (5)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

The Spiritual Boxer (1975) proslavil bojového umělce Wanga Yu. Neplantat ho s hercem Jimmym Wang Yu. Jsou si do psích jater dokonce i podobní. V hlavní roli podvodníkovi Wangovi Yu sekunduje modelka Lin Chen Chi, karatista Shut Chung-Tin, který má i černý pásek v Judo a obávaný záporák Fung Hak On. Tento film inspiroval Jackieho Chana k točení kung-fu komedií a má pokračování Spiritual Boxer II (1979). Snímek zachycuje detaily každodenního života v čínském maloměstě před 100 lety. V intru zaskotačí Kuan Tai Chen, Wilson Tong a Ti Lung. Mimochodem akční režisér Lau Kar Leung dal v menší roli prostor bratru Lau Kar Wingovi i synovci Lau Ga-Yungovi. ()

Iku75 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Lin Chen-Chi hraje hlavní roli není na ČSFD ani zmínka ,že by hrála ve filmu The Spiritual Boxer. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

První režijní počin Lau Kar Leunga s Wongem Yu v hlavní roli má všechny nedostatky i přednosti Lauových filmů. K přednostem rozhodně patří báječná akční choreografie a nedostatky jsou obvyklé pro čínské filmy, takže je zbytečné je rozebírat. Ale Wong Yu jako učedník krásného spiritistického kung fu, kterému se občas podvádět nevyplatí mě potěšil. V záběrech vesničanů učících se kung fu uvidíte samozřejmě i pana režiséra, Lee Hoi San je sexy s elegantními vousy a člověk se docela příjemně pobaví...tedy, pokud rád Hong Kong ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za mňa po každej stránke priemerné kung-fu. A že sa tu snažili o komediálny prístup to tiež nezachránilo, lebo mi to nepripadalo vôbec vtipné. Wong Yu sa síce podobá na mladučkého Jackieho, ale komediálny talent ani zďaleka taký nemal. A to, že z Jackieho sa stala megahviezda a na Wong Yu sa postupne úplne zabudlo, to len dokazuje. Lau Kar Leung sa príliš nevytiahol ani u bitiek. Najlepšia je úvodná exhibícia. Opičie kung-fu sa na opitý Jackieho štýl tiež nechytá. Nakoniec ma najviac bavilo hľadať všetky tie budúce hviezdy, ktoré sa tu mihli za mladučkých čias. 5/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení v podobě komediálně laděného příběhu o drzém podvodníčkovi s dobrým srdcem. Yu Wong si svou roli náramně užíval a speciálně jeho Opičí král neměl chybu. Komediální talent s vcelku slušným kung-fu; vůbec nepřekvapí, že byl předchůdcem/inspirací pro Jackie Chana. Překvapila mě evropsky znějící hudba, která se ale k dění velmi hodila, sympatičtí herci a roztomilá Chen Chi Lin,. Ano, určitě jsem už viděl lepší kung-fu, na druhou stranu...žádné dráty, žádný zběsilý střih a afektované zvuky. Na 45 let starý film působí Spiriboxer svěže, bez patosu, prostě příjemný filmeček. PS: Ve stejném období u nás vznikly komedie jako Pacho, hybský zbojník, Jáchyme, hoď ho do stroje!, nebo „Marečku, podejte mi pero!“ a třeba v UK Monty Python a Svatý Grál. Krásně to ilustruje, kolik existuje způsobů jak pobavit diváka. Aspoń toho českého. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama