Reklama

Reklama

Samgkongil samkongyi

Thriller / Mysteriózní / Horor
Jižní Korea, 1995, 100 min

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v jednom nájemním domu, kde žijí dvě jihokorejské ženy. Ty jsou sousedky a každá z nich má úplně jiný přístup k životu. Jedna se oddává jídlu, sexu a utrácí spoustu peněz, kdežto ta druhá si vybrala životem, jež má přísný řád. (Rockwood)

Recenze (5)

molotov 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, který začíná jako detektivka se záhadou, poté se pohybuje mezi sociální kritikou a hororem. Děj se prakticky ve dvou místnostech a jsou v něm za celou dobu asi čtyři postavy, přesto dokáže zaujmout. Místy je tak trochu sureálný a občas nudí, přestože stojí na velmi originálním nápadu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto nesledovatelná kravina která si hraje na psychodrama ale zoufale jí to nejde, dvě odlišné ženy mají pokoj hned vedle sebe a jedna nemá ráda druhou a prostě je to celý takový obyčejný. Podobných filmů jsou stovky a daleko lépe udělaný. IMDB 67%, CSFD hodně kladné hodnocení, Campbell zívá nudou. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To oznacenie filmu nesedi podla mna, chcelo by to upravit. Ani omylom to neni ziadny horor, nic som tam nepostrehol, co by len naznacovalo, ze je to horor. Ak myslia tym koniec filmu, tych par sekund okolo tej susedy, tak to je smiesne. Podla mna je to skor taky thriller s velkou davkou zachadzajucej do zanru drama. Dost zbytocne dlhy film, na to, co sa tam dialo. Pretoze sa to vsetko tocilo okolo posadnutia varenim roznych jedal, poniektorych podivnych, ktore by som ja osobne do ust nevlozil. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatný snímek, který ale vyniká spíš způsobem vyobrazení než tím, co vyobrazuje. Nádherný design, barvy. I ty surrealistické střípky se mi sem hodily. Co mě ale celou dobu odrazovalo je to, jak si každý mužský režisér asi myslí, že jediné, co může ženu udělat zajímavou, je buď sex, trauma ze znásilnění, nebo nějaký druh psychické poruchy. Nebo všecko naráz, že. Je sice třeba o takových tématech mluvit otevřeně, ale je rozdíl mezi exploration a exploitation. Zkrátka si to ukouslo až moc a pak se to tím samo udusilo. ()

Ignitus.C 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film. Nebudu nic říkat o ději, abych nespoileroval. Ale teda na to, jak je to relativně krátké tak to bylo docela dost zdlouhavé. Tématem je to asi spíš na krátkometrážní film. Ale co mě vytáčelo nejvíc, bylo to jak nejdřív řekli co se stalo, a potom nám to ještě zdlouhavě ukazovali, a totálně to zkazilo překvapení. LIDI! TAKHLE FILM NEFUNGUJE! Buďto se říká, NEBO se ukazuje! A pokud vím, tak takhle nefunguje ani trauma, ani anorexie... ()

Reklama

Reklama