Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Terry Munroeová je svobodná matka, která hledá dárek pro svého šéfa a navštíví počítačový obchod, kde jí jeden zaměstnanec předvede scanner, který může transformovat informace jejího adresáře do softwarového programu. Terry netuší, že zaměstnanec je Karl Hochman, proslavený v médiích jako člověk, který ukradl adresáře lidí a zavraždil nejen všechny na seznamu ale i jejich majitele. Terry omylem zapomene adresář v obchodě a Karl jí ho chce doručit osobně domů. Na cestě však havaruje a musí být odvezený okamžitě do nemocnice. Tu při ozařovaní se promění v sérii elektrických impulzů, které mohou putovat jako počítačové kódy z jednoho systému do druhého. Terry a její syn Josh si jednoho dne uvědomí, že jsou ve smrtelném nebezpečí, když se Karl objeví v Joshově virtuální počítačové hře. Jen Bram Walker, skvělý počítačový technik umí izolovat a odstranit Karlův virus, ještě před tím než začne zabíjet své oběti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kiežby každé dnešné béčko, céčko, vyzeralo ako tento film. So scenárom sa nekakajme, herecké výkony sú presne presné, a to čo dáva tomuto zabudnutému KINOfilmu punc lepšieho zážitku, je 90tková atmosféra a to, že computre ešte neboli v každej domácnosti a čo dodať, neboli v každom prístroji namotanom na človeku. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ghost in the Machine je tu na csfd prehnane podhodnotený... zďaleka to s ním totiž nie je také biedne ako by sa podľa väčšiny tunajších hodnotení a komentárov mohlo zdať. Aj keď útok techniky voči ľudskej rase nebol už v tej dobe vo filme žiadnou novinkou, príbeh je do značnej miery originálny, vraždy nápadité a s tými špeciálnymi efektami by som to vzhľadom na rok 1993 nevidel až tak blede, aj keď ale zasa na druhej strane 12 miliónový rozpočet bol na tú dobu dosť uspokojivý a za tie peniaze to mohlo dopadnúť o poznanie veľkolepejšie... Každopádne však ide o najstráviteľnejší režisérsky pokus netalentovanej przniteľky Nočnej mory Rachel Talalay. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Výborný, tak nejdřív jsem si myslel, že tohle nikde nesplašim, pak sem teda omylem místo tohohle sjel zasraný Timestalkers z roku 87 a to byla taková jebka, že když jsem pak přišel na to, že to nebylo tohle a pak sem shlídl tohle, tak jsem si u toho normálně oddychnul. Ano, je to zamotaný jak nepovedenej kroasáán, ale co. Shrnutí: jeblá jebka ulítaná, ale lepší než Timestalkers je snad už všechno kromě filmu Gummo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako vzniknout to v 80. letech, su milosrdnější. Ale tohle v roce 1993? Se všemi těmi klišé fonty písma, zvuky jak z nahrávání programu z kazety do Sinclair ZX Spectrum+ a animací, nad kterou by se George Lucas jen pousmál? A to nemluvím o dějovém klišé, kde prostě není nic, co by mohlo překvapit, naprosto zvrzaném a nijakém finále, a Karen Allen, které ta zrzavá nejen nesluší, ale celkově vypadá, že si odskočila od Apolináře, kde si léčí těžkou závislost na alkoholu. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Největší chyba byla čekat film stejné nebo alespoň podobné kvality jako o rok dříve natočený Trávníkář s Brosnanem v hlavní roli. Vražedný computer klame tělem a ze své nabízené zábavy, vypadne jen nudná blbina, co potěší snad jen nejskalnější fanoušky počítačové problematiky. Jenže i po stránce tecnické to jde s tímhle kouskem strmě z kopce. Na rok 1993 skutečně velká bída. A na rozpočet bych všechnu vinu nesvaloval, protože filmy z téhož roku nebo i starší, si s přehledem strčí vraždící computer do kapsy. Slabota. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama