Reklama

Reklama

Americký film

  • USA American Movie (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mark Borchardt miluje být režisérem. Aby přesvědčil producenta (svého strýce) a získal peníze na film svých snů, musí nejdříve dokončit svůj léta nedotočený horor... Hořce komediální dokument o natáčení filmu, jehož režisér připomíná Dona Quijota a jeho kamarád Sancho Panzu. (navorski)

Recenze (12)

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Totálne podarený dokumentárny film o Markovi Borchardtovi, obsesívnom nezávislom filmovom tvorcovi, ktorého ašpirácie prevážili jeho talent.Neschopný financovať svoje najčerstvejšie projekty, vracia sa k dokončeniu horroru. Zábavné a odhaľujúce, ale režisér Smith sa nikdy neznížil k zatracovaniu snov svojich hrdinov a túžby po uznaní. ()

Skatemurai 

všechny recenze uživatele

Ten příběh vás dostane už od začátku, bavila mě každá vteřina. A asi mám úchylku pro brýle s tlustými obroučky. Hlavní hrdina rezonuje s naši vlastní, více či méně, potlačovanou stránkou "To dokázat.", ať už v našich snech či koníčcích. Je to dokument o těch, "co nejdou vidět", o těch co to "nedokázali" (z pohledu slávy, peněz, úspěchu) či jsou ještě na cestě to dokázat. Hlavní hrdina má však jedno - odhodlání. A to mu nemůžete upřít, můžete mu ho jen závidět. Nejde tu o cíl, ale o cestu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Filmársky ťažkotonážne zaťažený nadšenec a jeho niekoľkoročné natáčanie bizarného hororu. Samotný dokument, je podaný ako komédia s prvkami drámy, a to všetko v reálnom rozpoložení. Atmosféra amerických hillbillie komunít, je miestami nechcene vtipná, no pri tom všetkom mrazí, ak si predstavíte že zajtra je v ich očiach vlastne len možnosťou a nie reálnou skutočnosťou. V podstate ide viac o pohľad do spoločnosti nižšej americkej vrstvy, na pozadí vzniku samotného filmu. ()

Čajka 

všechny recenze uživatele

Best making of ever! Nie je to pritom len dokument o filme Caven alebo Northwesten, ale hlavne o túžbe plniť svoje sny, pričom nezáleží z akej sociálnej vstvy pochádzate...Mark je skvelý a úprimný charakter, nikto vo filme nehrá, ale žije...Hlavne nech je viacej strýkov a ujov ako Producer Uncle Bill! ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů, jaké jsem kdy viděl - místy tak bizarní, že je až těžké uvěřit, že nejde o hraný film. Dvě hlavní postavy jsou naprosto rozkošné, klasický obraz Don Kichota a Sancha Panzy, tohle by snad ani nešlo vymyslet. Obzvláště Sancho dodává celému příběhu šťávu, kdyby šlo o herce, kritika by ho strhala za karikaturní přehrávání. Nedokážu vyjmenovat všechny momenty, díky kterým si tenhle počin vybojoval status kultu. Scénku, ve které apatický, zpomalený tlouštík zařve do mikrofonu jako splašená puberťačka ("That was wicked, man!") jsem si pouštěl několikrát za sebou. Klasik. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama