Reklama

Reklama

V ložnici

  • USA In the Bedroom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film velmi nápaditě a důkladně zobrazuje život americké rodiny Fowlerových žijících na pobřeží Camdenu. Frank Fowler tráví své poslední léto před nástupem na universitu se starší, právě se rozvádějící Natalii. Frank pracuje na půl úvazku na škuneru lovící humry. Společnost na moři mu často dělá jeho milující otec Matt, jinak městský doktor. Frankova matka Ruth (Sissy Spacek) pracuje jako vedoucí místního pěveckého sboru. Jak Matt, tak i Ruth cítí povinnost svému synovi ve všem pomáhat, i s jeho vztahem ke starší Natalii a výchovou jejich dvou dětí z předešlého manželství. Zdánlivě vypadá vše idylicky, dokud se neobjeví hrubiánský, stále ještě Nataliin manžel Richard V místním žargonu se kleci na humry říká ložnice. Každá taková ložnice je určena pro max. dva humry. V jednom místím rčení se říká, že jakmile se do klece chytí humři tři, nevěstí to nic dobrého - můžete se připravit na nevítaného hosta, nebo problémy ve své vlastní ložnici... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal s hodnocením, původně jsem dal čtyři malé hvězdičky, jenže ty byly spíš za téma a žánr, než za zpracování. Film je natočený bez emocionálního zaujetí, je to studené jak psí čumák. Z hereckého ansámblu se mi nejvíc líbil neokoukaný Tom Wilkinson, otce a vykonavatele msty zahrál přesvědčivě a, řekl bych, ze všech aktérů nejprocítěněji. V záplavě mizerných kriminálek, akčních slátanin nebo nejapných komedií je to sice mírně nadprůměrný snímek, ale pět oskarových nominací by ode mne neobdržel ani náhodou...Celkový dojem 60 %. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak jsem se na tento snímek podíval, nic jsem o něm nevěděl. Popravdě jsem si myslel podle názvu - že to bude něco nekalejšího....no a hupss, příběh udělal baf a ja jsem na to koukal, že jsem z toho byl paf. A na konci pif paf a příběh byl ukončen. ... Ne popravdě první polovina za 2-3 hvězdy, druhá půle mnohem lepší, jak pronikání do postav, bezmoc, šílenství, emoce, ... bylo to drama ač závěr trochu předvídatelný, i s manželkou, která o tom věděla a neměla. :) každopádně nominace na Oskara nechápu - jsou tu i lepší filmy. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalý a přesto neskutečně strhující snímek, který zaujme především nevídaně naturalisticky pojatým vyprávěním a psychologicky skvěle vykreslenou vazbou mezi jednotlivými hlavními hrdiny. Ukázkově osobní atmosféra, dialogy vypiplané do posledního slova - ovšem způsobem který neleze na nervy. Režie je chladná a nenápadná, v mnohých scénách doslova nezúčastněná. Field nechává herce hrát a dobře dělá. Obě dvě části filmu jsou až neuvěřitelně skutečné. Která je lepší si říci netroufám, nicméně závěrečné momenty jsou opodstatněné a klíčová vazba skutečně existuje. Brilantní minimalistické dílo. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film s velmi krutým a extremizovaným morálním tématem, už to je samo o sobě obrovské plus. Podpořeno vynikající atmosférou bezmocného bezčasí a brilantními hereckými výkony se z In the Bedroom stává jeden z nejzajímavějších filmů mého mládí. Příběh jako takový je velmi lidský a je vyprávěn veskrze realisticky, s výjimkou několika sugestivnějších momentů akcentujících podstatné detaily a okolnosti. Tom Wilkinson i Sissy Spacek byli oba báječní a já jim naplno uvěřil vše co prožívali a chápal jejich ne vždy správné reakce, i když to je věc důkladného rozvážení. Pokud se film zabývá nějakými konkrétními otázkami, pak například: Za jakých okolností je možno ospravedlnit vraždu? Lze zase normálně žít bez uplatnění spravedlnosti nebo pomsty nehledě na světské právo? A může mít člověk klid i poté? - Témata, která si tvůrci In the Bedroom zvolili, těmi se také do hloubky zabývají a zkoumají je z pohledu všech postav, kterých se týkají. Musím pochválit výborný scénář, podle kterého se příběh odvíjí a podpořen výbornou a skvěle doplňující hudbou se stává fascinující sondou do hlubin duše, sžírané bezmocí. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s mnohými názory zde, že to bylo moc chladné a odtažité. Podle mě spíš přirozené, v běžném životě lidé také nevybuchují každou chvíli gejzírem emocí, dokonce ani při takové tragédii, po počátečním šoku a největším truchlení naopak přichází útlum, dokonce otupělost a poté snad i kruté obviňování se navzájem. A to myslím dokázal snímek vystihnout až pozoruhodně věrně. Další věcí je ta nemožnost dosáhnutí adekvátního trestu pro pachatele, v tom jsem s oběma rodiči soucítila až nadoraz a nemůžu se divit tomu řešení, které nakonec zvolil Frankův otec. A právě herecký výkon jeho představitele, společně se Sissy Spacek, ale i mou oblíbenou Marisou Tomei jsou asi největším kladem tohoto povedeného dramatu. ()

Galerie (33)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Reklama

Reklama