Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Je úžasný sledovat, jakej poprask vyvolá neslavení Vánoc v USA. Když navíc pan Krank tvrdí, že ho přijde dovolená v Karibiku na menší peníze, to pak Čecha napadá, přál-li by si vůbec Vánoce v Americe slavit. Doufejme, že velká část z té hysterie je do filmu vsazena hlavně jako nadsázka a komediální prvek, protože tomu by odpovídala například zombie scéna po vymáhání Frostyho a vlna solidarity na konci snímku. Tahleta jakoby informativní rovina přidává filmu na půvabu, pak je to třeba postava Santy Clause nebo neuvěřitelné plebejství všech herců v čele s tim nejobyčejnějšim člověkem, Timem Allenem. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Grisham by mal jednoznačne písať niečo úplne iné, alebo radšej nič, ale náznak atmosféry jeho knižka má. Film je o tom istom. To americké šialenstvo okolo Vianoc som nikdy celkom nechápal a stále nemám vyjasnené, či je to spôsobené a podporené iba masovou komerciou a konzumom alebo sú do toho skutočne celí takí žeraví. Prežívajú Vianoce tak, ako to vidieť v tých fantastických vianočných filmoch, alebo sa zatvoria doma a pred telkou sa nalievajú kolou a napchávajú chipsami... ? Pretože ak nie, o to viac mi je ľúto, že človek akosi v podvedomí stále očakáva výnimočný čas a magické okamihy, ale pritom si iba poriadne napchá bachor, kým vonku namiesto zázračného snehu prská sychravý dážď a po pár dňoch pospávania, hojnosti a bez povinností je to všetko zase preč. ()

Reklama

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Já vím, jsem naivní, když očekávám od Novy na Štedrý den něco smysluplného. Ale říkal jsem si, že třeba o půl jedné v noci je už čas na něco punkovějšího, takže jsem - bohužel - filmu, kde hlavní postavy na Vánoce z vysoka kašlou, dal šanci... Bláhově jsem doufal, že by třeba myšlenkou filmu mohlo být "I když Vánoce neslavíš a nezdobíš barák jako každej blbeček v ulici, je to tvoje rozhodnutí, na které máš právo, a jedinci postihnutí davovým šílenstvím ti do toho nemají co kecat a měli by to respektovat". Místo toho jsem dostal "Kdo neslaví Vánoce, je imbecil, ale my, Vánocchtiví, jim ukážeme, že jsme lepší než oni, a tak jim pomůžeme ty Vánoce pro jejich dcerunku zorganizovat". Fuj tajksl, to byl hnus... 0% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, proč jsem tenhle film vlastně vůbec zapla :D :D A lituji, že jsem ho shlédla až do konce, i když jsem to v jednu chvíli chtěla vypnout...Pakárna nad pakárny se sice zajímavým námětem - vyhnout se shonu o Vánocích, ale když zavolá jediná dceruška, hned to kvůli ní zabalit a vrátit se na původní kolej. A svůj plán po desítkách let zahodit jako staré noviny....Blbost...Ve filmu je skvěle ukázáno, jak jsou američané posedlí vánočními svátky a jak se lehce můžete stát jejich nepřítelem v "jejich" ulici...Přišlo mi to strašně hloupé, ubohé, místy až otravné a hlavně - nebylo to vůbec vtipné..Trapné gagy, grimasy, které šly až do šklebu a otravné neustálé nutkání všechny na maximum pobavit...nikdy víc!!!! ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film si snaží hrát na vánoční taškařici ve stylu rodiny Grisvoldových, jenže to, co fungovalo kdysi už vzkřísit nejde. Z filmu mám pocit, že se nám opět snaží vnutit ten americký ideologický typ Vánoc, kdy všechno musí být perfektní, ozdoby na svém místě, řádně propečený krocan a usměvavá společnost. Jen samý materialismus a nějaký smysl Vánoc je pod ním pohřben jako pod tunou umělého sněhu, kterého je ve filmu až moc. Rodiče se přetrhnou, aby měla dceruška krásné Vánoce, namísto, aby nám film ukázal, že Vánoce se dají oslavit i bez toho luxusu, světýlek a přetvářky. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Luther (Tim Allen) rozhoduje, zda dá svým sousedům letenky, ve sněhu u jeho domu nejsou žádné stopy jako u jeho sousedů, u kterých předtím byl, což dokazuje, že natáčení scény probíhalo přerušovaně. (Nevka)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama