Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když na svých cestách potkáte strom, starý tak, že si pamatuje i věci, které lidé dávno zapomněli, zastavte se a poslouchejte. Třeba uslyšíte pohádkový příběh o královnách kouzelného lesa, příběh z časů, kdy čáry ještě vládly krajinou. Jak jinak by mohla krásná lesní vládkyně Elberet navštěvovat krále lidí Arangela? Jak jinak by mohl myší panovník Gór, ve své touze po kouzelném křišťálu, ničit stromy plamenem? Ty stromy, které jsou příbytkem lesních kmotrů - Poddubáka, Kaštaňáka, Jasmíňáka, Borováka, stromy Kouzelného lesa, kde jeden lidský rok je vteřinou a věky jen pouhou chvílí. Toho Kouzelného lesa, kde žije i Dívka, dcera strážce hranice, co patří tak trochu lesním kmotrům, kteří ji vychovali a tak trochu světu lidí, kde se narodila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to celé takové moc umělé. Velmi z toho čpí pokus natočit druhé Deváté srdce říznutý ekologickou agitkou, ale sledovat rádoby nyvé pohledy Vlasákové, jak touží být opět smrtelným člověkem, nebo čtvrt hodiny sledovat zblblého krále, který furt a furt sahá po meči, a Vlasáková to nějak v tom lese furt a furt zachraňuje - ta neustále opakovaná scéna mi za chvíli lezla krkem. Zlo je zde spíše nechutné, zde to výtvarník či výtvarnice poněkud přehnal/-a. Něco málo z příběhu je ukradeno z hraničářských fantasy. Prostě mi to celé přišlo spíš k smíchu, navíc i proto, že se to bralo tak strašně vážně, takže všechny ty všeříkající pohledy do nikam vyznívaly směšně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka mi trochu přišla jako pokus zobrazit Tolkienův svět v českém lese. Tedy chyběli elfové, trpaslíci a další, ale přetvořeno do české kotliny by to tak vskutku mohlo působit. Nicméně kromě Simony Stašové a mladičké a krásné Lenky Vlasákové se moc nedalo na nikoho koukat. Jedná se o další z řady pohádek s lehkým abstraktním pojetím. Mezi jinými televizními pohádkami neobstojí ani kostýmy ani triky - ohňostroj v popředí s Kateřinou Brožovou skutečně nelze brát jako trik, jež je nutno brát vážně. Zajímavé, že Ota Jirák hrál už pokolikáté takového lesního skřeta nebo něco na podobný způsob, v jiných pohádkách hrál podobné postavy. Vždy ale oceňuji pohádku, která se vydá mimo brány studia, i když ani interiéry nejsou zrovna bůhvíjaké. ()

Reklama

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná pohádka. Simonová se Simonem se zase předvedli! Absolutně nezajímavý příběh v podání sice známých, ale totálně nezajímavě hrajících herců. Bylo mně úplně jedno, kdo s kým, jak, proč a kde. Opravdu od začátku tak neskutečně nezajímavá, těžká, dospělácká a divná pohádka, že to snad ani není možné. ()

vlcekmirek odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, šeď, šeď. Scénář ucouraný a nezajímavý, hudba strašná a co se herců týče, to je absolutní katastrofa. Naše přední charakterní neherečka Brožová opět předvedla svou absolutní neschopnost vyloudit jakýkoliv výraz či emoci a ostatní, ač zkušení herci, místo aby předvedli aspoň něco, se naopak své herectví snažili přizpůsobit tomu pitvoření od Brožovky. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama