Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poéma "Cawdor" amerického básníka Robinsona Jefferse (1887-1962) je postavená na půdorysu antické tragédie. Příběh tří lidí - starého a mladého muže, otce a syna - a mladé ženy, je dramatem velkých vášní, lásky a nenávisti, odvahy a zbabělosti, života a smrti. Osudy tří hlavních hrdinů Jeffersovy literární předlohy se odehrávají uprostřed divoké přírody a odhalují zvláštní, trpkou krásu lidského bytí a nebytí, velikou sílu snů a tužeb, nutnost poznávání pravdy a lži, odpovídající na otázku po smyslu práva na trest za spáchaný zločin. Přepis epické poémy do televizního scénáře je dílem Jiřího Bednáře. Vznikl podle překladu básníka Kamila Bednáře, který téměř celé dílo tohoto významného autora přeložil a pro české čtenáře objevil. Televizní film J. Adamce z roku 1985 otevírá pohled do vnitřního světa lidí blízkých svým způsobem života životu přírody ve skvělých hereckých výkonech J. Somra, S. Novotné, L. Vaculíka, L. Geprtové a dalších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Nemůžu absolutně souhlasit s názory na tento film. Už jen to, že podkladem filmu je antická tragédie, staví tento snímek mezi pět nelepších filmů, které pan režisér Adamec natočil. Nádherná kamera a podmanivá hudba, která celý film provází, dotváří výbornou atmosféru filmu. I při malém množství herců pan Adamec bravurně zvládl scenář Jiřího Bednáře a výkony všech herců, a zvlášt Josefa Somra a tehdy osmnáctileté Soni Novotné, byly skvělé. Škoda jen, že tato vynikající herečka dostávala později do konce roku 1989 už jen malé, nevýrazné role. Ale přestože v dnešní době už nehraje, má se dobře. ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Trapny televizni snimek pro sedm hercu. Pribeh, zasazeny do tuhe zimy vysoko v horach, je v podstate o tom, ze mlada zena stareho muze chce jeho syna. Bohuzel takhle nepovedene obsazeni jsem jeste nevidel. Lukas Vaculik ma roli drsneho lovce, ktery zil rok v divocine, ale tvari se neustale jako by hral v Kamaradovi do deste. Hovori se o jeho tvrdych pohledech a slovech a to i v pripade, ze neco utlocitne pipa a kouka do zeme. Pupkaty Josef Somr v roli jeho despotickeho otce, ktery ovsem pusobi spise jako predseda JZD po narocnem dni, je jeste o neco smesnejsi. Totalni dno radobyumeleckych snah dramaturgu Ceskoslovenske televize v polovine osumdesatych let. ()

Reklama

cartouche 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to psychedelická ptákovina, ale musím přiznat, že Soňa Novotná v hlavní roli mě uhranula. Kdepak je jí asi konec? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama