Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinka hry, paní Šubrtová (Jana Hlaváčová), je čerstvou majitelkou nevelkého obchodu s módním zbožím. Spočívá na ní hlavní tíha rodinných starostí a má o všechny a o všechno strach. Nedokáže se zorientovat ve společnosti, v níž se uplatňují vyděrači, zloději a jiné kriminální živly. Bojí se oprávněně, ale nedokáže situaci čelit. Přizpůsobí se jí tím, že si opatří zbraň... Napínavý kriminální příběh je psychologickou studií strachu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Jedna se o dalsi z pribehu napsanych Josefem Eismannem. Skvely ,surovy a drsny detektivni pribeh z 93 roku nam pripomina dobu nedavno minulou.Nelze nevyzdvihnout Janu Hlavacovou,ktera byla famozni jakozto majitelka butiku.Ostatni protagoniste take nezaostavaji a je se na co divat.Televizni hra ma delku 68.minut. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

český "drsňácký" film s akční hvězdou bojových umění Martinem Zounarem. Kdyby někdo nevěděl kdo je Martin Zounar, pak napovím že silně konkuruje van Dammemu. Ale dosti již superlativů. Neviděl jsem tenhle film od začátku, takže asi nebudu úplně objektivní, ale to co sem viděl mi stačilo. Nebyl úplně špatný, to rozhodně ne. Příběh sám o sobě je dost kvalitní a hlavně prvadivý, neb doba je stále víc a víc nepříznivá a kriminálních deliktů přivývá geometrickou řadou. Dovedu si představit takový film s Edwardem Nortonem v hlavní roli, Colinem Farrelem v roli jeho kamaráda a Angelinou Jolie jako jeho dívky, ovšem v podání českých herců které znáte z komedií a po hádek je to celé dost nepřesvědčivé. Za vyzvednutí stojí výhon Jany Hlaváčové, jež byla v hádacích scénách dost pořesvědčivá. Závěr sám o sobě je takový nemastný a neslaný. Dvě hvězdičky myslím zcela po právu. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Chvílemi dosahuje až k 5 hvězdičkám např v dialozích. Po prvé jsme mohl vidět Ondru Vetchého jak se umí rvát-20 let v tělocvičně bylo vidět :-)...Nadprůměrné herecké výkony... Akorát nevím zda byl záměr že se téměř řeklo na začátku kdo je vrah... Něco mezi kriminálkou a detektivkou ale jakoby se nerozhodli. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Velmi realistické vyobrazení po-revoluční doby největší svobody, která s sebou přinesla i zločinecké bandy zlodějů vyděračů a podvodníčků, proškolených socialismem kteří jen čekají na svou šanci sežrat slabšího. Uprostřed této džungle se ocitá chudák vystrašená ženská, která se chce jen slušně živit a důstojně žít a nerozumí této nové době. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Herecká "elita" ze seriálu Chlapci a chlapi (Martin "Prima vařečka" Zounar, Kamil Halbich a Mário Kubec) v takovym legračnim připomenutí doby pár let po sametový revoluci. Film neni nic moc, ale působí jako nechtěná komedie. Zounar má trvalou, vozí si prdel v žigulíku a občas se s někym popere. Ty scény, kde se Zounar snaží působit drsně, jsou nezapomenutelný. A jeho kop z otočky byl opravdu "majstrštyk". Kdo si chce zavzpomínat na časy podnikatelů ve fialovym kvádru a bílejch ponožkách, na účesy ve stylu Jardy Jágra, na skořápkáře a podobný zlatokopy, ten určite nebude zklamanej. Navíc film má asi 70 minut, takže to uteče jako nic. ()

Zajímavosti (3)

  • Vyšetřovatel (Petr Pelzer) se ptá pana Šubrta (Ladislav Trojan), jestli vlastní vůz VAZ 2105, načež pan Šubrt odpoví, že ano. Vůz o který se jedná je sice značky VAZ, ale ne typu 2105, nýbrž jde o výkonnější model 2107, což jde poznat dle chromové přední masky a odlišnějšího uspořádání zadních svítilen. (cundak)

Reklama

Reklama