Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo z nás by se alespoň na krátký čas nechtěl ocitnout v romantických časech rytířských soubojů, v časech, kdy přátelství, láska a čest měly cenu nejvyšší – cenu života? V dnešní pohádce vás zveme do těchto dob, do tajemného světa kouzel i napětí. Mladý a sympatický následník trůnu, princ Kornel (L. Vaculík), se vrací z nepřátelského zajetí. Cesta domů je však plná nečekaných zvratů – radostných i smutných. V lesích se setká s neznámou krásnou dívkou (V. Křížová), na kterou nemůže zapomenout. Po návratu na královský hrad se dozví, že během jeho nepřítomnosti se mnohé změnilo. Otec za záhadných okolností zahynul a v království vládne Kornelův bratranec (O. Vetchý)… (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

kajas 

všechny recenze uživatele

Od paní Simonové už jsem viděla více pohádek a všechny mají společnou docela ponurou náladu postrádající humor. Tady se mi ale dost líbili herci. Mladý Vaculík je prostě mladý Vaculík, potěšila také Vendula Křížová, která si pro svůj půvab určitě zasloužila více princeznovských rolí. Největší překvapení pro mě ale byla paní Galatíková, v záporné roli jsem ji viděla vůbec poprvé a mocichtivou babu zahrála s přehledem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Za poslední roky je pro mě osobně tahle pohádka jedna z nejpřekvapivějších z desítek mnohých. Moc jsem nečekal, že se mi bude až tak líbit, ale líbí se. Věra Galatíková působila jako záporná postava uvěřitelně, Lukáš Vaculík a Ondřej Vetchý jsou výborní herci a pospolu jim to skvěle sedlo a Vendula Křížková se mi líbí dodnes, osobně ji považuju za jednu z nejhezčích hereček. Pohádka navíc není studiová. Celý příběh pak působí spíše jako nějaká pověst, ale o to zajímavější je. Šel bych ještě výše, ale více než padesátiletý Jiří Zahajský jako rytíř nepůsobil zrovna nejsvižnějším dojmem a ani ty rytířské souboje nebyly z nejlepších. Ovšem konec na mě zapůsobil dojmem antického dramatu. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Dosti podhodnocená pohádka, která opět doplácí na to, že vážněji laděné příběhy ve srovnání s komediálními tady u většiny diváků nemají šanci. Jasně, je to místy dost televizní, kamera mohla být lepší, retrospektiva vypadala dost děsně, ale jinak tu máme dost dobře prokreslené charaktery (některé v důsledku i dost tragické - Bertil, vévoda Marek), věrohodný a smysluplný příběh a ve většině i hodně dobré herecké výkony. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelný příběh o chamtivosti a zlobě jdoucí až za hrob, stejně jako o lásce jdoucí tamtéž. Vaculík a Vetchý ještě mladí a fešní, "princezna" Vendulka Křížová, jedna z našich nejhezčích hereček a paní Galatíková je ve své roli trůnuchtivé potvory velmi uvěřitelná. Problém mám trochu jenom se zeleným rytířem a to ještě jen tu krátkou chvíli, kdy rytířuje. Televizní minimalismus není na škodu, je to příběh o lidech, to se obejde bez 3D efektů a počítačového davu. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková dětská romantika, než vážně pojatý příběh z hrdinských rytířských dob. Sem tam to uvidíte na ČT 1 v odpoledním nedělním čase. Vaculík a Zahajský válí. Taková pohádková česká klasika natočená spíš v přírodě a na autentických lokacích. Naštěstí - kulisy tu skoro nejsou, to jsem na českých pohádkách vždy obivoval. 45% = 2/5 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama