Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další díl z cyklu České televize Oběti o lidech postižených zločinem vypráví příběh tzv. smíšené rodiny, o manželství Roma (Ivo Gogál) a Češky (Veronika Žilková), o lásce, která na začátku manželského svazku odmítala vidět rasovou nesnášenlivost české společnosti. Ukazuje neřešitelné situace, do nichž jsou lidé, rozdělovaní podle etnik a rasy, vháněni. Příběh je ale také o kořenech, z nichž se nevymaní ani sebevstřícnější člověk, je o údělu a osudu a marném pokusu se mu vzepřít. Když si myslíte, že jste to zvládli, osud vás totiž může zaskočit v povaze vašich potomků... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (35)

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná v kontextu doby počátku devadesátých let by to bylo nosné aktuální téma, ale i tak konstrukce myšlenky kapku bizarní a ostatní věci vycházeli z klišé. Celkem to přesto zaujalo a možná bych dal i tři hvězdy ( hlavně výkon Ivo Gogála je to nej) , ale dám odpad, protože u filmů,( zvláště u veřejnoprávní televize !!!!) nesnáším když propaguje cokoliv ze sexbyznysu. Jo filmovou nahotu zbožňuju, ( takže striptérka topless u tyče fajn ) ale aby tv film byl reklamou na skutečnou síť bordelů z toho se mi zvedá žaludek. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Spracovanie nie je silnou stránkou tohoto filmu, aj keď odhalené scény by som v televíznom filme veru nečakal. Herci Gogál aj Žilková zahrali dobrý štandart, ostatné postavy boli len do počtu. Teda až na skínov, s nimi sa autori trafili. Príbeh, ktorý nie je celkom bežný, može mať rôzne vyústenia - tvorcovia si vybrali také, aké si vybrali. Mierne klišé sa televíznemu filmu dá odpustiť. Hodnotenie: 55% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrnější díl z cyklu Oběti, avšak stále vcelku uvěřitelný. Ivo Gogál a Veronika Žilková hrají dobře, zbytek je bohužel podprůměrný, což kazí výsledný zážitek. Nejlepší složkou filmu považuji hudbu Michala Pavlíčka, jehož jazzově ambientní pasáže na saxofon mě hodně evokovali německou temnou bandu Bohren und der club of gore. Povedený a působivě stylový soundtrack. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě neslabší článek z celého cyklu Oběti. Co se týče filmu samotného, z herců stojí za zmínku jen František Němec co by psychiatr a mile překvapil pro mě neznámý Ivan Gogál. Herec, co ztvárnil jejich syna, mi přišel jako amatér, který některé scény bohužel shodil. Film byl natočen na velmi ožehavé téma a jak bývá často u cyklu Oběti zvykem, některé situace byly vyhnány až do extrémů, ale nejzřetelněji to můžeme vnímat právě u snímku Jiný člověk. Námět byl zajímavý, ale bohužel film nepodal žádné nové svědectví o našich vztazích k romské menšině. Možná jsem od toho hodně čekal a to byla chyba. Když budeme číst mezi řádky, zjistíme, že autorům nešlo možná ani tak o vykreslení rasových problémů, na jejich pozadí můžeme vnímat to, co dělá s lidmi strach a kam je až dokáže zahnat, často až k ponížení se nebo ke ztrátě sebeúcty. O tom ale kupř. lépe vypráví film Stíny horkého léta než Jiný člověk. Těch paradoxů tady na mě bylo trochu moc. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tihle jini lidi s nama ziji uz nekolik stoleti a nedokazali se nam prizpusobit nebo se jakkoliv integrovat. Navic si budou do nekonecna hrat na ublizeny a my je v tom jeste podporujeme ruznyma provokativnima serialama, filmama, jako je tento. Ja zil ve meste, kde byly s romy jenom problemy, zacalo to sikanovanim ostatnich ve skole, byt byli vzdy v mensine a pote po dokonceni max 5 trid zakladni skoly se da se rict vsichni dali na drahu zlocinu, prostitutuce, vydirani. Ty lepsi bych dokazal spocitat na prstech jedny ruky. K serialu, je to jen dalsi sprosta agitka, kde bili jsou v roli tech darebaku, ktery podvadeji, kradou, napadaji, biji, nici a buhvi ceho jeste. Romove jsou tu zobrazeni jako sama nevinnost. Bezte se s timhle bodnout. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Filmový návrat Ondřeje Kepky po 9 letech na filmové plátno. (M.B)

Reklama

Reklama