Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Foreman je už dvacet let marketingovým ředitelem časopisu Sports America a má hlavu plnou starostí. V kuchyni našel krabičku od těhotenského testu, dlouholetý klient Eugen Kalb mu oznámil, že už nebude v časopise inzerovat, a vydavatelství, pro které pracuje, koupil nový majitel. Strach, že je jeho dcera Alex těhotná, se sice nepotvrdí, ale šok ho přece jen nemine. Nejprve mu manželka oznámí, že čeká dítě, a pak mu šéf řekne, že nové vedení na jeho místo dosadilo někoho jiného. Šokovaný Dan zjistí, že jeho novým nadřízeným je teprve šestadvacetiletý Carter Duryea, který nemá s reklamou žádné zkušenosti. A to ještě netuší, že se mladík, kterého právě opustila manželka, ve výtahu seznámil s Alex. Zmatený Carter není schopen předložit oddělení obchodní strategii, a tak jen uhýbá pomocí naučených frází. Jediné, na co se zmůže, jsou výpovědi. Navíc se vnutí k Danovi na nedělní oběd, kde se opět setká s Alex... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že scenár a film vznikli ešte v "zlatých" nekrízových časoch. Naša súčasná nočná mora by jeho vyznenie rázne pozmenila. Pohodový film, ktorý ma potešil tým, že vzhľadom na to, čo sa v ňom všetko odohraje a že to nie sú vo väčšine prípadov veci príjemné, si stále tento status udržiava. Možno to bude pre niekoho znamenať faloš, ale máme predsa toľko depresívnych filmov o živote, že sem tam nejaký ten pozitívnejší určite poteší. Film navodzuje zo začiatku pocit, že sa bude uberať očakávaným smerom, avšak v záverečnej štvrtine prekvapí svojimi nečakanými zvratmi, ktoré sa snažia viac reflektovať život, ako nasledovať očakávané klišé. Občas sa mohol uberať lacnou komediálnosťou, ale Weitz vedel, že tentokrát točí pre trochu odlišné publikum. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je to vztahový film a moc dobře zahraný, se žhavou tématikou tvrdé současnosti. Dennis jako vyšilující taťka a charakterní věrný zaměstnanec firmy se nemohl předvést lépe, má u mě bodík už asi navždy za film Den poté. Topher je pro mě nová neznámá a za svým šéfem a zástupcem vůbec nezaostával. Vyjma ukázky šíleného životníhu stylu v NY, který udává drive celého jeho mikrosvěta, mě mile překvapil nečekaný závěr. Co ale dělá film přednostním, je podobně jako v pozdějším Margin Call americká firemní politika. Český oVčan se slinou na bradě jen tupě zírá na fungování týmové kolegiality, kamarádský přístup, nezbytné tykání od šéfa po údržbáře bez trapného titulování, kdy dostat za bodrého poplácávání po zádech padáka, skoro to nezamrzí. Ovšem pokud jde o zdroje financování, v tom jsou zase jinde oni a totál(it)ně. "A máte druhou hypotéku!" A my všichni to teď budeme splácet, richtig. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Braťja Weitzovy, zoufalé Prcičky definitivně odpuštěny :o) Vlastně to už byly po jejich předchozím počinu Jak na věc a nyní opět dokázali, že snad mají patent na inteligentní, vtipnou zábavu, která tak přijde vhod v dnešní komediální záplavě fekálních a teen stupidit. Se skvělým Jak na věc má tenhle film mnoho společného. Inteligentní scenář, ve kterém absentuje jakkékoliv klišé, příjemný decentní soundtrack a skvělé herecké výkony všech zúčastněných (málo známý Topher Grace příjemně překvapil). A navrch na hollwoodské poměry nezvyklý závěr. Velmi příjemná zábava. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to již 10 let, co jsem tento film viděla poprvé a byla jsem totálně odvařená z Tophera :D :D A toto stále trvá :D Film o tom, jak "mladí" nahradí "dinosaury", kteří se přes to velice těžko přenášejí. Film, ve kterém je zatím pro mě nejvíce vyhazovů či řešení co bude s firmou dál, která se poté stěhuje z patra do patra :) Dvojice Quaid x Grace je skvělá - přesně jako otec se synem :) A jelikož si film nehraje na nějaké specialitky, i ten závěr se mi líbil, že se žádný happyend nekonal :) Je to podle mě až moc jednoduché, uvěřitelné, příjemné a nenáročné :) Pohoda :) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tradiční firemní mravoučná " teach to learn" pohádka se sociálním motivem, generačními výměnami nejen na basketbalovém hřišti a civilní milostnou linkou....Tenhle snímek pro mě objevil, že a) Topher Grace už konečně umí hrát, že b) Dennis Quaid ještě umí hrát a že c) Scarlet umí hrát všechno (mj. tenis, ping-pong, na schovávanou)..... Předvídatelná, humorná a neurážející komedie o stárnutí a dospívání, ale po výborném minulém počinu bratří Weitzových About a Boy jsem čekala něco víc. 7/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (M.B)
  • Když se Alex stěhuje na newyorskou kolej, tak společně s Danem (Dennis Quaid) míjejí plakát s listem marihuany. Celý text na plakátu zní: "Marihuana. Protože vaši přátelé nejsou tak vtipní." (viperblade)
  • Kniha, kterou čte Alex (Scarlett Johanson) v kavárně, je "Early Short Stories" od Antona Chekhova. (viperblade)

Reklama

Reklama