Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kunberku na hřbitově se kdosi pokusil vykopat rakev s mrtvým Kozelkou. Noční host navštíví hřbitov znovu, ale netuší, že ho tentokrát zaznamenala skrytá kamera na střeše kaple. Klid není ani na místním zámku - přízrak Němky Huttnerové se opět zjevil a tentokrát ho viděl i Petr. Podle pamětníků prý Huttnerovou a jejího syna zavraždili roku 1945 kvůli pokladu dva muži z Kunberku. Zločin nebyl nikdy objasněn. Jeden z mužů už zemřel, druhý, k Petrovu překvapení Renatin pradědeček Prokop, dožívá v penzionu Olga. Objev falešného okna do nádvoří kunberkského zámku konečně nasměruje pátrání agentury Puzzle. V tajném úkrytu za obrazem najde Petr ženský převlek Schovala si ho tu neznámá osoba, vydávající se za ducha Němky Huttnerové. Petr s pomocí kriminalisty Felixe zjistí, že ohořelé tělo v autě nepatří Kozelkovi, ale neznámému muži, jehož vražda měla být zakryta fingovanou nehodou. Patřilo snad tělo Lamperovi, který zmizel současně se Sandrou Fikarovou? A byl to Lamper, kdo posílal Petrovi výhružné vzkazy jako Sorrow? Sestup Pruska s Vojtíškem do Hagenovy štoly skončil jejich smrtí. Záhadná tragedie změní Petrovo rozhodnutí - je ochoten opět sestoupit do štoly, která mu vzala Janu, a s pomocí doktora Wynnyczuka vyřešit tajemství Hanse Hagena... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než první díl, ale pořád se postavy chovají zcela mimózně a někdy si vyprávějí věci, z nichž jde rozum kolem. A někdy zásadní odhalení počká, aby se muselo z Prahy zase jet do Kumburku a zpět. Jsem zvědav, jak se jednotlivé linie nakonec propojí, pobavila mne účast pana režiséra v jedné z rolí, ale celkově je to sice pokus o záhadno, ale zcela zmateně podaný, podivně nastříhaný, nasnímaný (myslím ty záběry přes půlku detailu obličeje na jiný obličej v pozadí apod.), kde jednotlivé scény scénáře tahali králíci z klobouku. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl bych tu začít psát o tom, co vše je zde špatně, ale neudělám to, opakoval bych svůj koment od prvního dílu a tak jen přepíšu rekapitulující úvodník k této části: Petr a Pavel Knapové jsou majiteli detektivní agentury Puzzle, specializované na hledání pokladů, každodenní realita je ale nutí přijímat i běžnou detektivní práci - pátrání po zmizelé dívce Sandře, se ujímá Hanka, společnice obou bratří... Petr odjíždí do Kumberku na pozvání svého přítele Kozelky, který na místním zámku hledal cennosti ukryté za války němci, stihne však jen jeho pohřeb, Kozelka totiž uhořel za nevyjasněných okolností, které prošetřuje kriminalista Felix. Není to jediná Kumberkská záhada, zámeckou průvodkyni Renáátu pronásleduje podivný přízrak. Také Petr má zkušenosti se záhrobními silami, vyprovokoval kledbu Hanse Hagenna a několik měsíců nato sumrtila nastražená výbušnina jeho přítelkyni Janu. Je však zřejmé, že nálož byla určena pro Petra. Zdrcená Janina matka hledá pomoc u známého spiritisty, doktora vilichrrrchrrčkuka... Petrův claim i se štolou, kde se má přízrak zabijáka Hagenna pohybovat získal dobrodruh Prusek, ten bez skrupulí vydírá psychicky labilního Vojtíška, který prodělal ve štole otřesnou zkušenost... Petr dostává vzkazy od člověka, který si říka SORROW, jsou plné výhrůžek a zdá se, že Janin vrah chce svou záměnu oběti napravit... ()

Zajímavosti (3)

  • Scénář od Viktorína Šulce byl v roce 2004 vydán nakladatelstvím Epocha jako detektivní román pod názvem Agentura Puzzle. (navabaca)
  • Jiří Klem v roli faráře odmítá hledači pokladů Robertu Jaškówovi uvěřit existenci pokladu, po kterém Jašków pátrá na zámku Kunberk. Ve 30. epizodě seriálu Četnické humoresky (od r. 1997) s názvem "Poklad" hraje Klem hraběte Stryka a odmítá uvěřit existenci hradního pokladu Ondřeji Vetchému, který hraje venkovského hledače pokladů Bartoloměje Šoufka. (navabaca)

Reklama

Reklama