Reklama

Reklama

Prodaná babička

(TV film)

Obsahy(1)

Mladí manželé (D. Veškrnová a O. Vízner) bydlí ve společném bytě s babičkou (S. Zázvorková), která jim neustále zasahuje do života. Nemohou nic udělat po svém a ani být spolu sami – vždy se objeví v tu nejvíce nečekanou chvíli babička. Trpělivost jednou dojde, a tak se zeť rozhodne "zbavit" babičky! Pilně pročítá seznamovací inzeráty a nakonec babičku odveze pod záminkou zakoupení kanára do hájenky, kde žije osamělý hajný (J. Bláha), toužící po společnosti... (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jak se zbavit otravné tchýně. V podstatě naprostý škvár, který nestojí za to, aby tím člověk ztrácel čas. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad, kdy se vám od zavedených herců dostane přesně to, co od nich čekáte. Takže ve výsledku nezábavná půlhodinka s jalovými dialogy a nijakým koncem. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jediná povídka pánů Radotínského a Knotka, která se dostala do televize a po shlédnutí nutno konstatovat, že se tomu ani nedivím. Samotný námět je klasický: manželé žijí v bytě s maminkou/tchyní. A mladí se starými, to nikdy nedělá dobrotu. Platí to i v tomto případě. Matka do všeho kafrá, všechno musí být po jejím a navíc nemají ani chvilku soukromí. Jenže jako generálka si chce podřídit i hajného a tady už se se zlou potáže. A tak celá věc doputuje k soudu. Zřejmě nutno ordinovat si velkou dávku nadhledu, protože jinak by asi nemohlo být bráno vážně, že by se podobnou kauzou soud skutečně zabýval. Bába pak z ničeho nic otáčí a vše se v dobré obrátí. Konec je až moc přímočarý a jednoduchý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vízner se plazí po Veškrnové, vyruší je Zázvorková, Vízner pouští v obýváku letadlo z balzy, vyruší ho Zázvorková, Zázvorková je nesnesitelná babička, Vízner zaleze pod postel, Zázvorková má zájem o papouška, papouška má vlastnit bodrý lesník Bláha, není to ale pravda. Vízner se společně se Zázvorkovou vypraví na hájenku, je to drobná lest na babičku, aby už konečně směřovala svůj zájem k nějakému chlapovi, a mladým už dala pokoj, aby už se zase mohli po sobě bez vyrušení plazit. Proběhne babiččino seznámení s lesníkem, pohoda, posléze následuje roztržka s ním, kolizi zavinili králíci, srneček a nevhodné krmení, které jim ubytovaná babička dala. Následuje usmíření. Nic debilnějšího jsem už dlouho neviděl. Půlhodina nanicovatého děje. Hájenka zřejmě byla situována hned za rohem, neb Vízner byl doma cobydup. Zázvorková opravdu solidně nesnesitelná, bodík pro ni, herecky v podstatě nikdo nezklamal, jenže celý příběh není kloudně napsán a je polovičatě zrežírován. Dopadlo by to ještě hůř, nebýt zkušených herců. I tak je výsledek tristní. Závěrečné svatební defilé jen korunuje trapnost celé té šarády. 1/10 ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama