Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle pohádky básníka a prozaika Jindřicha Šimona Baara vznikl pohádkový příběh o tom, jak Baruška (A. Černá) vysvobodila prince (M. Jagelka) ze zakletí. Nebylo to jen tak, a kdo ví, jestli by se jí to podařilo, nebýt tří růžiček, které jí na pouť za modrým ptáčkem dal Vítr, Měsíc a Slunce. K těm darům musela ale přidat odvahu, vytrvalost a lásku. A protože to dokázala, je už dávno po boku milovaného prince a společně s ním vládne v Modrém království. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velice levně udělaná televizní pohádka pro nedělní odpoledne. Interiéry jsou podprůměrné, připomínající spíše 70. a 80. léta než rok 1998. S triky je to ještě horší. Modré provedení připomínající vodu a sem tam mlžný opar, kde zrovna tančí nějaký baleťák v příšerném divadelním kostýmu. A co je nejhorší je bohužel ten modrý pták. Kdyby to byl aspoň vycpaný ledňáček z muzea, jenže tohle je příšerně uměle sešitá hračka, která jen poskakuje na provázcích. A do tohohle paskvilu se propůjčili Nárožný, Stašová a Fialová, kteří aspoň trošku vyčnívají. Což se nedá říct naopak o stoickém Vydrovi a nesympatické Grygarové-Groszmannové. [230. hodnocení, 5. komentář, 47%] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní pohádka vystavěná v levných kulisách. Opravdová láska se nadá přičarovat a ani vydupat. Čekala jsem, že ta pyšná princezna bude nějak více potrestaná. Patřilo by jí to a to nejsem pomstichtivá osoba. Květa Fialová byla jako kouzelná babička moc příjemná. Petr Nátožný jako král, co umí čarovat nebo se to alespoň učil, mohl taky předvést víc, ale zřejmě mu to scénář moc neumožňoval. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Typická česká televizní pohádka 90. let na nedělní odpoledne po obědě. Levné triky alá voda přes obrazovku či mlha, aby to vypadalo, jakože se děje něco kouzelného. Plné tanečních kreací a čísel a divné hudby, umělých kulis a zvířat. Tenhle příběh má ale vcelku dobré herce, opět je neskutečně naivní až dětinský, ale je to prostě pohádka. Ovšem Květa Fialová coby babička na třetí byla příjemná. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka na klasické téma: holka se zamilovala a hledá svého ptáčka...bohužel Petr Nárožný a Simona Stašová nedostali moc prostoru ukázat, že jsou dobří herci, na rozdíl od ostatních účastníků této hříčky. Mnohokrát opakované pohádkové téma, které ničím nezaujme, vyprávění je zkratkovité a unylé, interiéry až podprůměrné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V pohádce mě nejvíc zaujala sexy princezna, jejíž představitelka se na roli pořádně vyřádila a dodala jí šmrnc. Z dalších postřehů je kupříkladu zajímavé, jak princezna společně s Václavem Vydrou honí modrého ptáčka po pokoji. Zatímco on lítá ve střední části obrazovky oni se dívají ke stropu i když jim fakticky lítá před očima. Stejně nelogický je pak fakt, že zatímco je v pohádce řečeno, že pták lítá za Baruškou denně, ona se za ním vydává neskutečnou dálku, na kterou potřebuje troje mílové boty. Variací na tuto pohádku jsem už několik viděl a tato není vyloženě zlá právě díky roli princezny a Petru Nárožnému. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama