Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Výborná sportovní komedie z dob, kdy ještě humor Adama Sandlera ještě za něco stál a pořád se jen neopakoval. The Longest Yard je svěží komediální záležitostí, která dokáže velice slušně pobavit. Dokáže totiž zaujmout nenuceným a břitkým humorem zároveň. „You acting like a real Mcasshole?“ ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Remake původního "sportovního" snímku s Burtem Reynoldsem(jenž si i tady zahrál poměrně velkou roli) z roku 1974 se vcelku podařil. Ač nemohu úplně srovnávat s originálem, neboť jsem ho dosud neviděl, musím ocenit podařenou atmosféru a komediální prvky. Jde jednoduše o klasicky odpočinkový film s částečně sportovní tématikou a se všemi klišé, které k ní patří. Zhlédnutím určitě chybu neuděláte. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Megazábavnej film s největším počtem namakanců na metr čtvereční. Sandler je dobrej, Chris Rock taky a Burt Reynolds je taková třešnička na dortu. Nejvíc mě ale dorazilo (v tom kladnym smyslu), že tu hrály dvě wrestlingové superhvězdy Stone Cold Steve Austin a Kevin Nash (který tam brečí a pak dělá roztleskávačku)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prostě fakt dobrá komedie a mamutí podíl na tom má Peter Sagal, protože přesně pochopil co má točit a neni to debilní jako jeho předchozí filmy. Skvělý krok s obsazením velkého počtu niggas, protože do tohohle filmu se to fakt hodí. No a don't worry Rob Schneider tam je naštěstí jenom chvilku. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Na Sandlera určitě nadprůměr, příjemná zábavná oddychovka na mrazivé odpoledne. Pár povedených vtípků, jedna dojemná scéna a bojovné finéle. Ovšem ani účast mnoha hvězd americké kulturistiky nemění nic na faktu, že originální The Longest Yard s Burtem Reynoldsem (v Sandlerově roli) je mnohem lepší film, daleko emotivnější s bojovnější atmosférou a zručnějším režísérem. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená sandlerovka. Hodně sportovní a docela i rodinná kom... Ne počkat. Komedie to není. I když tohle není žádné drama, tak srandu jsem tu rozhodně nenašel. I přesto že Adam rozdává vtípky na každou stranu, tak mě to vtipné prostě nepřijde. Ani jednou jsem se nezasmál a ani jedna situace mi nepřišla humorná. Možná závěrečný zápas k tomu měl nejblíž. Film se mi naopak líbil příběhově. Sandler v roli bývalého hráče fotbalu je uvěřitelný, a když se mu povede dostat díky své manželce do vězení, tak mu nezbývá než využít svůj jediný potenciál. A právě fotbal z něj udělá hvězdu uprostřed věznice. Sehnat bandu největších (ano největších) a nejdrsnějších chlápků a vytrénovat je, aby porazili bandu dozorců. Žádný problém. Příběhově je Trestná lavice super, protože mi děj utíkal a bavil mě. Jako komedie si to u mě skutečně neškrtlo. Neva, pořád bych to považoval za lehounce nadprůměrný film. Sandler ví jak hrát, aby bavil. (72 %) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Skutečnost občas napodobí film: v lednu roku 2019 se v ruské věznici Butyrka mělo konat utkání mezi vězni a dozorci v kopané, kdy za uvězněné mohli hrát také vazebně stíhaní reprezentanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev. (JoranProvenzano)
  • V amerických kinech film utržil 158,1 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 191,5 mil. (NIRO)
  • Tým Mlátiček (Mean Machine) má stejný název jako film Mean Machine - česky Fotbal za mřížemi (2001) -, který má s tímto snímkem téměř totožný děj, jen je o kopané. (CjKukis)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama