Reklama

Reklama

Píše se rok 1902. V Baltimoru je sedmiletý George Herman Ruth odveden otcem do chlapecké polepšovny, sirotčince a školy St. Mary's. Otec jeho výchovu nezvládá, a tak se rozhodne zbavit se ho tímto způsobem. Ve škole je Ruth vychováván katolickými misionáři a ostatní děti si ho dobírají kvůli jeho tloušťce. Bratr Matthias Boutlier, který vede školní tělovýchovu, ho poprvé seznamuje s baseballem. Během tréninku odpalování Ruth zasáhne několik nadhozů, které Matthias hází. Ten je ohromen úžasnou silou, kterou Ruth odpaluje míč. O dvanáct let později, v roce 1914, je devatenáctiletý Ruth už členem baseballového týmu St. Mary. Nadále vyniká jako silný odpalovač a jeho úžasné dovednosti si všimne i Jack Dunn, majitel týmu Baltimore Orioles. Vzhledem k tomu, že Ruth je nezletilý, Dunn se rozhodne chlapce adoptovat a postarat se o jeho profesionální smlouvu. V polovině baseballové sezóny 1914 je Ruth prodán do Boston Red Sox. Jako člen Red Sox začíná Ruth získávat širokou pozornost za své homeruny a stává se vysoce populárním v Bostonu. Dostává zde přezdívku Babe… (TV Nova)

(více)

Recenze (42)

misterz 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímok s vynikajúcim Johnom Goodmanom v hlavnej úlohe. Postava hráča baseballu Rutha mu padla ako uliata. Vychutnal som si tiež na oko príjemnú výpravu, ktorá mala za následok slušnú dobovú atmosféru. Inak k tomu Ruthovi... Veľmi zaujímavá postavička, ktorá viedla zaujímavý a plný život, hlavne keď zoberieme do úvahy jeho smutné začiatky. Škoda tej jeho povahy, ale tiež je otázne, koľko za ňu mohol. V každom prípade, aj keď je baseball pre mňa španielska dedina, asi nikdy nepochopím pravidlá, no bavil som sa celý čas. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh o baseballové legendě Babe Ruthovi.. Klasický americký příběh o hvězdě, která povstala z popela.. Krásně zachycuje tehdejší dobu a popisuje život jednoho velkého divokého srdce.. Řadím k těm vydařenějším biografiím :-) John Goodman odvedl dobrou práci a ani mu to nedalo moc námahy :-) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Miluji baseball. A rád poznávám jeho historii. A to mi přesně tento film nabídnul. Na rovinu přiznávám, že jsem jméno Babe Ruth vůbec neznal. A o to více jsem si film užil. Rád si zapnu v noci na jedné nejmenované české sportovní stanici zápas ze zámořské MLB a nechám se unášet tímto sportem, který je pro mě v současnosti nejlepším sportem na světě. A John Goodman v tomhle snímku prostě exceloval. Byl jsem jeho výkonem naprosto unešen. Akorát jsem se po tomto filmu snažil o hráči jménem Babe Ruth něco zjistit na netu a z fotek, které jsem našel, to nevypadalo, že by měl celou svou kariéru nadváhu. Nevím, nakolik to byla inovace scénáristů, ale na těch fotkách to byl normální hubený hráč. Každopádně tohle teď řešit nechci. Pro mě je důležitý film, a ten se velmi povedl. Za baseball v hlavní roli i za Johna Goodmana dávám čtyři hvězdičky. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Já mám baseball docela rád a tento příběh o asi nezvětší baseballové legendě všech dob nebyl zase tak hrozný.Nečekal jsem však že legenda Babe Ruth byl docela velkej nevychovanec, ožrala a pasťák.John Goodman byl, ale asi jediný kdo mohl tuto roli získat, protože by to asi nikdo lépe nezvládl.Ono se však nedá nic dělat a občas někdy sportovci vyzkouší nějakej herák či podobnou sračku a potom je vše v prdeli.Jenže tohle není o chlastu a podobným, ale o legendě amerických sportovních dějin která se občas ráda nažbrundala nějakého pitíčka.Film nebyl zas taková tragédie, ale že by to byl zázrak tak to taky ne.Asi takovej zlej průměr.70% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Život občas píše divné příběhy. Z nezvladatelného vesnického burana se stal miláček davu, později jeden z nejzatracovanějších lidí Ameriky, ale povahově zůstal pořád stejný. Rodiče ho nenáviděli a v osobním životě to také neměl lehké. Jen asi neměl kouřit tolik doutníků. Možná by se z něj nakonec stal dobrý trenér. To je můj sen. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • George Herman „Babe“ Ruth Jr., vlastním jménem Georg Hermann Ehrhardt, držel rekord v celkovém počtu odpálených homerunů za kariéru. Jeho počet 714 homerunů překonal až v roce 1974 Hank Aaron. Babe zemřel 16. srpna 1948 New Yorku. (John Dunbar)
  • Natáčelo se v Illinois v USA. (reich)

Reklama

Reklama