Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto romantickém komediálním dramatu se díky hromadné záměně identit obrátí vzhůru nohama jak staré, tak i nové lásky. V roce 1980 je bývalý majitel plantáže Juan Raul Perez po dvaceti letech propuštěn z kubánského vězení a smí se připojit k mase emigrantů směřujících do USA. Zatímco byl Juan za mřížemi, uprchla jeho žena Carmela Perezová i s dcerou na Floridu. Juan mezitím žil každým dnem myšlenkami na opětovné setkání s nimi. Cestou na Miami se však Juan setkává s Dottie Perezovou, temperamentní mladou ženou, která za sebou chce nechat svou minulost prostitutky. Když pak loď připluje na Miami, Juan a Carmela se ve zmatku minou a imigrační úředníci mylně předpokládají, že Juan a Dottie Perezovi jsou manželé. Když "pár" zjistí, že rodiny nacházejí americké sponzory snadněji než jednotlivci, hrají hru dál. A dokonce přemluví další Kubánce se jménem Perez, aby hráli jejich dítě a dědečka. Juan poté zjišťuje, že obnovovat starý vztah při vstupu do nového života není lehké, zvláště když se Carmele dvoří policista John Pirelli. Na soundtrack k tomuto snímku přispěla i kubánská jazzová legenda Arturo Sandoval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Kapku ztřeštěná komedie na vážné téma - o touze lidí po svobodě a normálním životě... Určitě by tedy neuškodilo (a) více realismu při tvorbě scénáře, (b) nasazení "karibského" nikoliv "indického" komparsu, a rovněž (c) větší akcent na dobové souvislosti. Vše zachraňovala fotogenická, temperamentní a především krásně živočišná (americká) Italka :-) Marisa Tomei. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to príjemná romantická komédia, ktorá má niekoľko veľmi vtipných momentov a vynikajúce herecké obsadenie, najmä Marisa Tomei, ktorá celý film vedie ako mladá kubánska žena, ktorá sa snaží vytvoriť blízku rodinu a hľadať niečo ako „americký sen“. 6/10 ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přijel dneska nějaký Perez ??" - "Všichni se jmenují Perez !!" ;) Zdálo se mi opravdu nesmírně zajímavé, kolik nehispánských herců zde původem indická režisérka Mira Nair obsadila právě do těch stěžejních rolí Kubánců, aniž bych tím chtěl snižovat herecké výkony zejména výborných Marisy Tomei a Alfreda Moliny.. Jakkoli Mira Nair především dokáže vždy překvapit, bohužel rozhodně ne jen v tom pozitivním smyslu, vždy dokáže přijít s nějakým ozvláštněním, navíc mě osobně velmi baví její cit pro detail, často detaily velmi bizarní, stejně jako právě ve velmi slušných Perezových, kteří znovu jako hlavní motiv její tvorby ukazují a studují přistěhovalce a jejich osudy.. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je patrné, že to režírovala žena podle knihy psané ženou. Nic ve zlém, ale logika tady jde stranou, zápletka a peripetie filmu jsou naivní a věřilo by jim maximálně dítě. Emoce a romantika, to je hlavní heslo filmu. Bez ohledu na příběh, který by si žádal spíš realističtější podání. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama