Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je o Bombaji a pro Bombaj. Celý příběh se odehrává v bombayském podsvětí – mladý Chandu je přijat za člena místní mafie a my sledujeme jeho postupný vzestup celou organizací až na post blízkého spolupracovníka vysoce postaveného Malika, s nímž si doslova vybojují největší vliv mezi zločinci v celé Bombaji. Aby unikli policii, přestěhují na čas své velení do Hongkongu, problémy však nastanou, když si Chandu s Malikem přestanou rozumět. Postavy v tomto filmu nejsou černobílé, kromě zločinů, jichž se dopouštějí, máme možnost vidět i jejich lidštější stránku. Celý film je natočen velmi realisticky včetně důrazu na věrohodnost bombajského slangu, na Bollywood až nezvykle hrubého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Od prvního setkání s tvorbou Rama Gopala Varmy jsem mnoho očekával a naštěstí jsem nebyl zklamán. Tento nebývale plodný režisér se vyznačuje mimo jiné značnými kvalitativními výkyvy a na kontě má jak opovrhované propadáky, tak obdivované hity, z nichž některým se dokonce dostalo statutu kultovních klasik. Company patří právě do té třetí kategorie a je to zároveň ukázkový zástupce subžánru, který Varma de facto definoval a v němž se mu daří nejlépe - tzv. Mumbai noir. __________________ Kdo si při zmínce o Bollywoodu okamžitě představuje rozjuchaný styl plný barev a veselých písní, bude možná překvapen, jak decentní a přitom strhující dokáže Varma být. Operuje s omezenou barevnou paletou, klidnými záběry a minimalistickou hudbou; pokud postavy v krajních chvílích tasí zbraně, nevrhá se do efektního bullet-timeu, ale naopak vše snímá v rychlých, úsečných záběrech. Jeho styl je výrazný, osobitý, vpije se do paměti, ale přitom na sebe křiklavě neupozorňuje, což u indického mainstreamu vůbec není obvyklé. __________________ Jestli mi na Company něco nesedělo, pak to byl způsob, jakým scénář poštval Malika proti Chanduovi. Obecně nemám rád, když mezi postavami náhle vyroste bariéra nedorozumění jen kvůli jejich impulzivnosti a neschopnosti či neochotě zkusit chvíli myslet s chladnou hlavou a snažit se zjistit, zda se věci náhodou nemají trochu jinak, než si myslí. Ale že by to filmu nějak ubíralo na atmosféře a poutavosti, to ne. 80% ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Jo! Já ty indický filmy fakt "žeru". Dost dobré a zručně natočené mafiánské drama s velmi silným příběhem, zajímavou muzikou a skvělými hereckými výkony. Prostě kdybyste na tenhle film někde náhodou narazili, nelze jej než doporučit! ()

Reklama

Reklama