Reklama

Reklama

Chuck Norris hraje Johna T. Bookera, veterána z Vietnamu, který zjistí, že několik jeho přátel z armády přišlo o život v misi, jež byla předem prohraná. Booker se snaží najít odpovědi, a tak pověsí na hřebík práci učitele a vyhledá ty, kteří přežili. Jednoho po druhém však někdo vraždí, řízen zkaženým a nepolapitelným politikem. Mezi smrští bojových umění, střelby a výbuchů film odlehčují komické scénky, jako třeba přestárlý hotelový poslíček Jimiho Backuse. (HBO GO)

(více)

Recenze (30)

otík 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris nikdy nesnídá. Chuck Norris nikdy neobědvá. Chuck Norris ale vždycky večeří. Chuck Norris nosí v zimě kulicha a s ním klidně srazí zabijáka z motorky. Pak se vrátí, sbalí kulicha a jde dál. Chuck Norris jezdí na hory zásadně v modré kombinéze. Chuck Norris .... mohli bychom takto pokračovat donekonečna. Naprosto jasná ukázka toho, jaké hlouposti lze natočit s akčním hrdinou, který za celý film si jen párkrát kopne a nic pořádného neudělá. Ještě úvodní scéna jakoby nás vrátila do časů Braddocka a jeho bojů v jungli. Pak už jsme jen svědky zhovadilostí typu chci zabít ženu, tak vyhodím do povětří celé letadlo (to se přece nemohlo líbit divákům ani v té době!). Norris ani po smrti své milenky nevypadá nijak rozhozeně, natož naštvaně, když už přijde na akci, nic moc nepředvede. Snad jen podezřelý černoch má slušné hlášky, jinak fakt děsná nuda. Samotná Norrisova vizáž také stojí za zmínku - v jungli běhá s blonďatým hárem, aby si jej rákosníci mohli kdykoli všimnout, o pár let později mu jeho tvář zdobí bohatý knír a blonďaté vlasy stále září o sto šest. No strach z něj rozhodně nejde. A ten konec si scénárista taky pěkně ulehčil. Prostě nudný akční film typický pro Chucka Norrise. Hudba: Craig Safan ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris v zajímavém dramatu o politickém komplotu a likvidaci vojáků jedné úderné jednotky. A protože se právě jedná převážně o drama, akce je tu poskrovnu. Hláškuje se však po celé dění. Od konce sedmdesátých let byla takováto témata, hlavně co se týče Vietnamské války, velmi populární a pro filmové tvůrce dosti přínosné. Ona ani ta politická situace kolem toho nebyla zrovna růžová. Tvůrci tohoto snímku se zaměřili převážně na příběh a ten se jim povedl. Dnes víme, že k tématu o záchraně vojenských zajatců ve Vietnamu se Chuck Norris ještě později vrátil a nejen on. To už však byli ryze akční filmy, takže ze zcela jiného soudku. Snímek bohužel krapet zestárl, atak o napětí či nějaké atmosféře nemůže být ani řeč. Na svou dobu však dobré filmové dílo. ()

Reklama

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Na Walkerovi Texas rangerovi som mal vždy rád, že Chuck v ňom mal supervlastnosti. Pripísal si všetko dobré, vo všetkom bol best a zlé vlastnosti ho obchádzali. Preto sa mi aj páči tento film, kde je Chuck Norris elitný príslušník špeciálneho diverzného komanda ovládajúci boj so zbraňami aj bez zbraní, zároveň je ale aj obľúbeným učiteľom politológie na vysokej škole a vo voľnom čase testuje závodné autá. Príbeh bol na Chuckove pomery pomerne dobrý, aj keď jeho spôsob vyšetrovania moc nedával zmysel a v reálnom živote by podľa neho nevystopoval ani ukradnuté žuvačky. Škoda takisto šetrania bojom, v iných filmoch má tohto viac. Čo kvitujem, že aj v tomto filme použil (v tomto filme vlastne prvýkrát) na zastavenie idúceho auta svoj superkop cez predné sklo, ktorý mi prišiel mimoriadne neefektívny aj v Loganovej vojne. Ešte stále by to mohlo byť na 4 hviezdičky, ale potom prišla osudná rana v podobe zabijáka, ktorý mal revolver!!! s tlmičom a to je tak do neba volajúca kravina, že zato musím jednu ešte odobrať. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě se nejedná o dobrý film, zpočátku se to mohlo jevit jako taková předzvěst Ztracených v akci, ale film z Vietnamu uhne do takové hloupé detektivky, kdy Chuck pátrá po tajemném vrahovi, který likviduje jeho členy z jeho bývalé jednotky. Karate zde není mnoho, přestože choreografie není opět tragická. Na filmu je vidět, že Chuck si to ještě zdaleka herecky nedává tak jako například o 5 let později. Zkrátka takový zapomenutý film pro pamětníky v rámci akčních filmů. 20% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. Jestliže Bourák byla sračka, ale zábavná, tenhle film se tváří jako kvalitní film, ale je to příšerná nuda. Ted Post zkusil natočit politický thriler s minimem akce (jediná pořádná je na úvodu ve Vietnamu). Jenže podobný film potřebuje kvalitní scénář a opravdového herce v hlavní roli, nikoliv Chucka Norrise. Spousta scén včetně finálního rozuzlení nedává vůbec smysl a celý se to neskutečně vleče. Ztráta času. EDIT 2023: Opravdu amatérský a děsivě nudný pokus o politický thriller. Zápletka průhledná, postavy se chovají a mluví jak kreténi (všechny ty lži té jeho přítelkyně), akce naprosté minimum a ještě mizerná (čistka v džungli utopená v temnotě, souboje při kterých očividně rány nedopadají). A Chuck Norris s ohyzdným knírem. S odstupem čas ty 2* jen za prvotřídního slizouna Jamese Fanciuscuse, který připomíná současné české politiky. Se zavřením očí i uší v nulové konkurenci akční film roku 1978. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama